Qlik voor het negende achtereenvolgende jaar in Gartners Leaders Quadrant voor Analytics en Business Intelligence Platforms

Qlik maakt vandaag bekend dat het door Gartner Inc. is gepositioneerd in het Leaders Quadrant van de Magic Quadrant voor Analytics en Business Intelligence Platforms*. Dit is het negende achtereenvolgende jaar dat Qlik is gepositioneerd in het Leaders Quadrant. Het volledige rapport van Gartner is hier te downloaden.

“Qlik blijft investeren in de ondersteuning van klanten om de meest complexe uitdagingen met data aan te gaan. Zo helpen wij hen bij de transformatie die nodig is om competitief te zijn in de digitale wereld. Dankzij de groei van ons bedrijf en onze sterke financiële resultaten kunnen we blijven investeren in nieuwe end-to-end data- en analyticsoplossingen voor onze klanten”, zegt Mike Capone, CEO van Qlik. “Recent hebben we de overname afgerond van de CrunchBot AI-technologie waarmee we de mogelijkheden van onze cognitieve- en conversatieanalyses verder uitbreiden.”

De unieke associatieve technologie van Qlik heeft het aanzien van analytics en BI veranderd en is een essentieel element in de missie van Qlik om zakelijke klanten de meest solide end-to-end platformen en oplossingen voor datamanagement en analytics te bieden. Met de Associative Engine stelt Qlik klanten in staat om zonder beperkingen of restricties informatie te analyseren uit elke databron– of dat nu de cloud, on-premises of een hybride multicloud omgeving is.

De aanpak van Qlik is relevanter dan ooit, omdat klanten tegenwoordig met behulp van analytics de belangrijkste uitdagingen willen aangaan: toepassen van data uit de cloud, beheren van alle data (en niet alleen big data), de voordelen plukken van een compleet inzicht in al hun data en de inzet van augmented intelligence voor alle onderdelen van de organisatie. Dit jaar staat voor Qlik in het teken van de verdere versterking van het open karakter van het platform. Zo bouwt Qlik aan meer innovatiekracht en verdere verbeteringen van zijn multicloud oplossingen, augmented intelligence en machine learning binnen Qlik Sense® dankzij Insight Advisor en de recente overname van CrunchBot, plus de uitgebreide datamanagementmogelijkheden met de Qlik Associative Big Data Index en Qlik Data Catalyst™.

Qlik heeft klanten bovendien meer mogelijkheden gegeven om twee belangrijke bronnen te benutten. Dankzij geïntegreerde analytics en Qlik Core kan de IoT-data uit alle hoeken van de organisatie die voorheen ongebruikt werd, nu toegepast worden. Daarnaast is de toegenomen hoeveelheid algemene data in de organisatie nu ook een bron voor snellere en impactvollere beslissingen dankzij de verbeterde datageletterdheid.

Qlik Core helpt ontwikkelaars bij het bouwen van nieuwe vormen van gegevensgestuurde applicaties met de Qlik Associative Engine voor de meest geavanceerde IoT- en big data-uitdagingen. Het model is ontwikkeld voor de cloud en specifiek gericht op ontwikkelaars. Daardoor kunnen zij optimaal gebruik maken van Linux en de specifieke capaciteiten van de Engine. Dankzij de ondersteuning van open API’s en open source databibliotheken is integratie van projecten die niet in de dashboard zijn opgenomen ook mogelijk. Ontwikkelaars kunnen Qlik Core gratis proberen via de Developers Community van Qlik, GitHub en Docker.

Nu organisaties meer data beschikbaar maken, is het steeds belangrijker dat gebruikers in staat zijn die data te lezen, analyseren en toe te passen. Zo zijn ze beter in staat om beslissingen te nemen, data naar de organisatie te communiceren en de opgedane kennis te gebruiken voor betere resultaten. Qlik heeft verschillende programma’s voor datageletterdheid uitgevoerd die de prestaties van alle gebruikers naar een hoger niveau helpen.

Er zijn bijna 20 trainingen voor datageletterdheid in Qliks Continuous Classroom en Qlik heeft ’s werelds eerste internationale Data Literacy Community gelanceerd. Bovendien is in opdracht van Qlik de allereerste Data Literacy Index opgesteld – een onderzoek waarin de echte waarde voor de business van datageletterdheid werd aangetoond op de uiteindelijke prestaties van organisaties.

* Gartner, “Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms” door Cindi Howson, James Richardson, Rita L. Sallam, Austin Kronz, 11 februari 2019.

 

Gerelateerde berichten...

X