Remote opensource/gnu-linux installaties nu mogelijk

Linux-service.be bvba lanceert een nieuwe service om opensource te installeren vanop afstand.

Bestaande computers die bv windows XP of windows 7 draaien kunnen nu vanop afstand voorzien worden van bijvoorbeeld ubuntu en smaken of Debian.

De installer-service range gaat van normale privé en bedrijfscomputers tot servers en multiseatcomputers.

Er blijken nog veel “end-of-support” windows xp computers te draaien in meerdere scholen en organisaties.Met deze install service kunnen die toestellen, met een minimum aan kosten, aan een tweede leven beginnen met een opensource besturingssysteem.

Enige voorwaarde voor de remote install-service is een tijdelijke remote toegang tot de computers via teamviewer voor windows of reverse sshtunnel voor linux toestellen. Na installaties is een remote hulpsysteem geïnstalleerd die kan geactiveerd worden door de gebruiker voor verdere configuraties indien nodig.

De huidige linux distributies, zoals ubuntu en linux mint, hebben een interface die moderner en logischer is dan andere gesloten besturingssystemen. De software die pre-installed is vindt men meestal ook terug op andere systemen: bv firefox, opera, chromium, libreoffice, gimp enz. En doordat de meeste programma’s web-based worden, speelt het onderliggend besturingssysteem alsmaar minder een rol.

Veel landen en de Europese Unie raden meer en meer het gebruik van gesloten softwaresystemen af na recente spionage onthullingen en inzageplicht van spionagediensten in Europees mail verkeer en clouds. Daardoor is het nu belangrijk om opensource systemen een kans te geven in het onderwijs, bedrijf en privé.

Gerelateerde berichten...

X