Robot Love 4 oktober 2018: een seminar over nieuw robotrecht

Hoe zal de rechter in kort geding oordelen over de juridische entiteit van een slimme seksrobot? De zaak Bordeelhoudster versus Seksrobot moet daarin klaarheid brengen.

Het kort geding opent het eendaagse seminar over het nieuwe. multidisplinaire vakgebied robotrecht. Algemeen is het besef aanwezig dat een nadere juridische regeling voor het maatschappelijk functioneren van zelflerende robots nodig is.

Actuele vragen en diverse antwoorden staan centraal in het kort geding (in de ochtend) en de workshops (in de middag) van Mr. Willem Korthals Altes (rechter te Amsterdam), Dr. Rob van den Hoven van Genderen, directeur VU-Center for Internet & Law, Mr. Merel Dorgelo en Mr. Hub Dohmen, advocaten respectievelijk in Amsterdam en Tilburg, en Ine Gevers, initiator en artistiek leider van Robert Love. Idee en realisatie: prof. mr. dr. Giep Hagoort. De genoemde juristen treden ook op in het kort geding.

Tijdens de seminardag vindt de presentatie plaats van de nieuwe Nederlandse Vereniging voor Robotrecht (NVvR).

Informatie te verkrijgen en kaarten a € 150,00 te bestellen via www.robotlove.nl onder de rubriek Events. De deelnameprijs is inclusief reader, koffie/thee/lunch, drankje bij de borrel en een begeleid bezoek aan de expositie. Deelnemers aan het seminar krijgen desgewenst een gratis jaarlidmaatschap van de NVvR. De jaarcontributie bedraagt € 45,- (studenten € 25,-).

Kaarten bestellen via https://robotlove.stager.nl/web/tickets/227215

Gerelateerde berichten...

X