Rondkijken in een datacenter

Datacenters zijn tegenwoordig verspreid over het hele land te vinden. Waarschijnlijk heeft iedereen er wel een om de hoek. Wat gebeurt er in zo’n datacenter en waar worden data nu eigenlijk opgeslagen? Voor geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving openen diverse datacenters door het hele land hun deuren op 17 juni 2015.

The state of the Dutch datacenters 2015
Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zonder online services staat Nederland stil. Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze digitale infrastructuur.

De Dutch Datacenter Association (DDA), waarin deze datacenters zich hebben verenigd, trapt deze dag af bij Interconnect in Eindhoven. Tijdens deze opening wordt het rapport ‘The state of the Dutch datacenters 2015’ overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Dit onderzoek geeft antwoord op de grootte van de datacentersector, de impact op de economie en de regionale verdeling in Nederland. Het is mogelijk om de uitreiking van het rapport bij te wonen.

Lokaal programma

De datacentersector groeit hard en zorgt daarmee voor nieuwe carrièremogelijkheden. Tijdens deze dag is hier speciaal aandacht voor. Tevens organiseert iedere locatie zijn eigen activiteiten. Zo zijn er bij Previder in Hengelo verschillende presentaties bij te wonen en geven alle deelnemers rondleidingen op hun locatie.

De deelnemende datacenters zijn:

  • Alblasserdam – Dataplace
  • Delft – TheDatacentergroup
  • Ede – BIT
  • Eindhoven – Interconnect
  • Gilze-Rijen – Datacenter Global-E
  • Groningen – Datacenter Groningen
  • Hengelo – Previder
  • ‘s-Hertogenbosch – Interconnect
  • Rotterdam – Bytesnet
  • Waalwijk – Datacenter Brabant

Over Dutch Datacenter Association
Dutch Datacenter Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacentersector naar de overheid, media en samenleving.

DDA verwoord standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenterindustrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

De Dutch Datacenter Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Samen met AMS-IX, DHPA, ISPConnect, SIDN, NLnet en SURFnet verenigt het de organisaties die het internet mogelijk maken in Nederland. DDA werkt daarnaast actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

Gerelateerde berichten...