Rubrik haalt $261 miljoen financiering op tijdens E-series om uit te breiden

Rubrik, het bedrijf voor cloud data management, kondigt vandaag een Series E-investering van $261 miljoen aan tegen een waardering van $3,3 miljard, met nieuwe investeerder Bain Capital Ventures en met een sterke deelname van bestaande investeerders Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners, Khosla Ventures en IVP. Dit brengt het totale kapitaal naar meer dan $553 miljoen.

“Rubrik heeft het vertrouwen en de loyaliteit van grootzakelijke klanten overal ter wereld gewonnen, door een eenvoudige en betrouwbare oplossing te bieden, die de uitdaging van het beschermen en beheren van gegevens in een hybride cloudwereld oplost,” zegt Enrique Salem, voormalig CEO van Symantec en Partner bij Bain Capital Ventures.

“Toen we Bipul ontmoetten, waren we meteen onder de indruk van zijn visie en de vaardigheid en vasthoudendheid van zijn team. Gezien mijn ervaring als leider van het grootste bedrijf voor gegevensbescherming, hebben we er alle vertrouwen in dat Rubrik in staat is om de marktleider te worden in enterprise cloud-databeheer.”

“Onze vorige fondsenwerving in 2017 was gericht op wereldwijde expansie en het vergroten van ons bereik in de zakelijke markt. Met duizenden klanten over de hele wereld, toonaangevende klanttevredenheidscijfers en talloze awards, hebben we klanten die ons vragen om nieuwe uitdagingen op te lossen,” zegt Bipul Sinha, medeoprichter en CEO van Rubrik. “Dit nieuwe kapitaal zal de introductie van nieuwe producten in 2019 versnellen, de uitdagingen van klanten oplossen en onze strategische voetafdruk in de enterprise-wereld aanzienlijk vergroten.”

Rubrik zal de nieuwe financiering gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, toekomstige innovatie en de lancering van belangrijke nieuwe producten die gepland zijn voor 2019. Deze nieuwe producten zullen inspelen op de ingrijpende overgang van ondernemingen naar public cloud en de explosieve toename van data.

IDC schat de totale uitgaven voor gegevensbeheer op $48 miljard. Rubrik zal ook de investering in go-to-market activiteiten uitbreiden met de partners van het bedrijf, waaronder: Microsoft, Cisco, AWS, SAP, Nutanix, Oracle, VMware, Google Cloud, Pure Storage en anderen.

 

Rubrik 2018 hoogtepunten

Uitgebreid leiderschap: Rubrik verwelkomde Microsoft-voorzitter John W. Thompson en Chairman Emeritus en voormalig CEO van Cisco John Chambers als respectievelijk bestuurslid en bestuursadviseur. Het bedrijf breidde ook zijn executive team uit met een aantal prominente medewerkers van toonaangevende technologiebedrijven, waaronder: Chief Financial Officer Murray Demo (Atlassian), CIO Avon Puri (VMware), Chief Legal Officer Peter McGoff (Box), Chief People Officer Jeff Vijungco (Adobe), SVP van Product & Strategy Shay Mowlem (Splunk) en SVP van Finance & Strategy Kiran Choudary (Atlassian).

Wereldwijde Enterprises vertrouwen Rubrik: Klanten zijn onder meer, ASL Airlines, Bioverativ, CarePoint Health, CARFAX, CBRE, Cisco, Clouditalia, Digital River, Empire Life, Expedia, Frost Bank, France Télévisions Publicité, JE Dunn, Jones Lang LaSalle, NWS Holdings, Omnitracs , Sphero, Stora Enso, The Scottish Government, TiVo, Totaljobs, UC San Diego, US Department of Commerce, US Department of Defense, US Department of Energy, Willis Towers Watson en Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Vastberaden productinnovatie: de snelle groei van Rubrik werd versterkt door een aantal nieuwe producten en oplossingen, waaronder de lancering van Polaris, het bekroonde en eerste SaaS-platform voor data en Rubrik Andes 5.0, de meest uitgebreide release tot nu toe van de kernoplossing Cloud Data Management van het bedrijf.

Rubrik heeft ook de samenwerking met Microsoft verdiept door de lancering van Rubrik Accelerator voor Microsoft Azure, een speciaal voor Azure ontwikkeld aanbod om gegevensbescherming en toepassingsmobiliteit tussen datacenters voor de Microsoft Azure-cloud te bieden.

Erkenning van de industrie: het afgelopen jaar ontving Rubrik verschillende prestigieuze awards die de innovatie, marktacceptatie en cultuur van het bedrijf vieren. Voor het tweede jaar op rij won het bedrijf de VMworld Best of Show Award voor zowel de VS als Europa en de derde opeenvolgende Gold Award voor zijn nieuwe SaaS-gebaseerde toepassing, Polaris Radar.

In november 2018 werd Rubrik erkend als een 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor datacenter-back-up- en hersteloplossingen. Voor het tweede jaar op rij werd Rubrik vermeld in de Forbes Cloud 100 en erkend in de top 10 van de Top Startups-lijst van LinkedIn.

Klantensucces: Rubrik heeft een van de hoogste klanttevredenheidsbeoordelingen in de branche met een NetPromoter™-score van 82 (relatiescore gemeten op product en ondersteuning) en een 98.6% klanttevredenheidsscore voor klantenondersteuning. Bovendien is 100% van Rubrik’s ondersteuningsteam gecertificeerd door CEMPRO. Rubrik support ontving ook Northface scorebord-awards voor uitmuntendheid in klantenservice.

Nog meer toewijding aan partners: sinds de lancering heeft Rubrik zijn oplossingen voor 100% via channelpartners verkocht. Dit jaar verdiepte Rubrik zijn betrokkenheid bij het kanaal door de introductie van het Rubrik Velocity Channel Partner Program, dat nieuwe en uitgebreide mogelijkheden biedt voor partners om te profiteren van het momentum en de enorme marktkansen van Rubrik.

Wereldwijde operaties: Rubrik heeft meer dan 1.400 werknemers wereldwijd. Verder biedt Rubrik wereldwijd 24×365 ondersteuning met drie locaties in de VS en locaties in Ierland, Nederland, India en Tokio.

Gerelateerde berichten...

X