Ruckus Wireless lanceert Wi-Fi-beheer via de cloud

Ruckus Wireless lanceert de eerste cloudbased Smart Wi-Fi Access Management Service (SAMS). Deze oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om heel eenvoudig Wi-Fi-diensten in te richten, te beheren en te exploiteren via een gebruiksvriendelijke ‘point-and-click’ portal. SAMS combineert de schaalbaarheid en kostenefficiency van een clouddienst met de toonaangevende Smart Wi-Fi producten en technologieën.

Smart Wi-Fi Access Management Service (SAMS), nieuw onderdeel uit het Ruckus Smart Wireless Services-aanbod (SWS), maakt de Wi-Fi-services voor gastgebruikers prettiger en eenvoudiger. Bedrijven kunnen direct draadloze hotspots inrichten voor één of meer locaties, zonder daarvoor grote datacenters te hoeven bouwen of een dure infrastructuur aan te leggen. SWS is een flexibel raamwerk voor verschillende softwarediensten via ‘carrier-class’ Smart Wi-Fi infrastructuur, zoals cloudbased draadloze toegang (SAMS), Ruckus SPoT™ locatiediensten en gevirtualiseerde managementsoftware. Dit biedt organisaties de flexibiliteit om betrouwbare, schaalbare en robuuste Smart Wi-Fi oplossingen op maat in te richten. Bovendien stellen ze channel partners in staat om eenvoudig te migreren naar servicemodellen op abonnementsbasis.

SAMS biedt vrijwel als enige product alle benodigde infrastructuur- en servicecomponenten in één oplossing. Dat is de ideale oplossing voor elke onderneming of locatie zoals winkelcentra, stadions, congrescentra, vliegvelden en andere openbare ruimten, die openbare draadloze diensten aanbieden.  SAMS biedt alle diensten die doorgaans in het lokale netwerk zitten, zoals WLAN controllers, authenticatieservers, captive portals, advertentietools en content filters als dienst uit de cloud aan.

“De voordelen die de cloud oplevert voor de markt voor draadloze toegang zijn onmiskenbaar”, zegt Selina Lo, president and CEO of Ruckus Wireless. “Ruckus levert niet alleen infrastructurele WiFi-oplossingen van wereldklasse maar biedt zijn partners en klanten ook de mogelijkheid meer voordeel te halen uit hun Wi-Fi-oplossingen door innovatieve nieuwe diensten aan te bieden. Denk daarbij aan cloudbase toegang, locatiediensten, analytics en de mogelijkheid om hun netwerken professioneel te exploiteren.”

In een nieuw rapport, schatten onderzoekers van IDC dat de wereldwijde enterprise-markt voor cloud managed WLAN-infrastructuren en managed services in 2018 2,5 miljard dollar zal bedragen. Volgens de onderzoekers verschuift door cloud computing het zwaartepunt van enterprise-IT steeds meer van hardware naar service. Zij verwachten dan ook dat de markt voor cloudbased WiFi-toepassingen de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Nu het WLAN-beheer naar de cloud verhuist, krijgen eigenaren van gebouwen, openbare centra en omgevingen de beschikking over goedkope, eenvoudig te managen draadloze verbindingen van hoge enterprise-kwaliteit tegen een lagere total cost of ownership (TCO). SAMS staat borg voor een flexibele inzet van Wi-Fi toegangsdiensten en beheeropties middels een eenvoudige webbased portal op maat.  Het opzetten van Wi-Fi-verbindingen is nu een kwestie van minuten en leidt tot een lage TCO.

Klanten hoeven slechts de gewenste kenmerken van de draadloze toegangsdienst op te geven voor een specifieke locatie. Vervolgens zal een geautoriseerde Ruckus Big Dog channel partner de dienst voor de klant activeren. Op de betreffende locatie profiteren de bezoekers op hun beurt van de best-in-class draadloze verbinding op elke plek. De volledig beheerde clouddienst wordt ondersteund door een gebruiksvriendelijk cloudbased platform dat schaalbaar is naar gelang de vraag op basis van het principe ‘pay as you grow’.

SAMS genereert een stabiele inkomstenbron voor Value Added Resellers
SAMS biedt ook veel nieuwe mogelijkheden voor channel partners om zich met nieuwe managed services te profileren als managed service providers (MSP’s). Met een minimale investering kunnen ze continue inkomsten uit hun dienstverlening genereren. Channel partners kunnen nu vanuit een eenvoudig te navigeren bedieningspaneel een op maat gemaakte draadloze verbindingsdienst opzetten en beheren voor een grote verscheidenheid van klanten. SAMS kan desgewenst opgezet en beheerd worden door de channel partner of door eigen mensen. Daarnaast kunnen channel partners dankzij flexibele advertentie-tools op maat, heel eenvoudig advertenties publiceren. Als de draadloze Wi-Fi dienst via de eenvoudige wizard eenmaal is geconfigureerd, zullen de Ruckus Smart Wi-Fi accesspoints (AP) automatisch verbinding maken en zich aanmelden bij de cloud controller. SAMS zorgt voor het beheer en monitort de accesspoints en gebruikers continu en levert voortgangsrapporten.

Centraal in het SAMS staat de zogenoemde Ruckus SmartCell™ Gateway (SCG), de centrale controller voor beheer en configuratie van Ruckus die vanuit de cloud wordt gehosted in samenwerking met Global Reach (zie het gerelateerde Engelse bericht). De Ruckus SCG is een carrier-class draadloos managementplatform dat enorme schaalbaarheid en multi-tenancy support biedt.

SAMS werkt naadloos samen met Ruckus ZoneFlex Smart Wi-Fi access points en/of de lokale Ruckus ZoneDirector™ WLAN controllers. Alle vereiste authenticatiediensten, WLAN-beheer en service managementtools zijn direct in SAMS geïntegreerd. Tijdens het configureren van de SAMS hebben klanten de volledige controle over de manier waarop ze de dienst in de markt zetten, inclusief de functionaliteiten. Authenticatie via Facebook en Twitter is zelfs mogelijk. Ook kunnen ze bepaalde restricties invoeren, zoals de maximale lengte van een sessie, het aantal Wi-Fi-sessies of het bandbreedtegebruik of bepaalde content filteren. Elke locatie krijgt bovendien volledig overzicht van de draadloze verbindingsdiensten via een inzichtelijk webbased dashboard. In één oogopslag geeft dit dashboard relevante informatie over de populairste registratiemethodes, het totale aantal gebruikssessies en bezoeken, nieuwe bezoekers en terugkerende bezoekers, registratie per type apparaat, leeftijdsgroepen en geslacht, de meest populaire apparaten die worden gebruikt op het netwerk en de gemiddelde duur van de gebruikssessies.

Verkrijgbaarheid
Ruckus Smart Access Management Service (SAMS) komt vanaf mei wereldwijd op de markt en wordt geprijsd op basis van een jaarlijkse abonnementsprijs per access point (voor een periode van één, drie of vijf jaar), inclusief 24 x 7 klantenservice.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X