Salesforce.com introduceert Salesforce Wear

Salesforce.com, het meest gebruikte CRM-platform ter wereld, lanceert Salesforce Wear, het eerste enterprise-initiatief voor wearable computing. Het bedrijf introduceert daarbij ook het Salesforce Wear Developer Pack. Hiermee krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om zeer snel nieuwe apps te ontwikkelen voor wearables. Zo kunnen bedrijven zich op een geheel nieuwe manier met hun klanten verbinden.

Onder meer Philips en Samsung hebben zich aangesloten bij het Salesforce Wear initiatief om de adoptie van wearables (een nieuwe generatie mobiele apparaten die op het lichaam worden gedragen) door grote ondernemingen te kunnen versnellen.

“Philips beschikt over geavanceerde sensortechnologieën voor gebruik in draagbare apparaten en voor vergevorderde, cloud-gebaseerde diensten”, zegt Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Information Services & Solutions. “We zien grote kansen voor de inzet van deze technologieën in de gezondheidszorg, en kijken er naar uit om samen met salesforce.com en zijn partners nieuwe oplossingen op het gebied van wearables op de markt te brengen.”

“Wearables zijn de volgende fase in de ‘mobiele revolutie’, zegt Renzo Taal, Vice President Northern Europe van salesforce.com. “Met Salesforce Wear kunnen bedrijven nu hun kans grijpen om zich met draagbare technologie op een totaal andere manier te verbinden met hun klanten.”

Salesforce Wear: de nieuwe mobiele revolutie in het enterprise segment Wearables zijn de toekomst van het werken met mobiele apparaten. Bedrijven ontdekken nieuwe manieren om hun bedrijf te runnen, en altijd en overal zaken te kunnen doen. Salesforce Wear stelt bedrijven in staat tot: Connected 1:1 ervaringen: Met een wearable is het niet nodig om je portemonnee te gebruiken, te speuren naar je hotel key card of om te zoeken naar een bepaalde app als je je favoriete bestemming bezoekt. Het is mogelijk om daadwerkelijk te anticiperen op de wensen en behoeften van klanten en hen bijvoorbeeld direct een passende VIP-behandeling te geven. Met draagbare apparaten, zoals een polsbandje dat naadloos is verbonden met klantgegevens, kunnen bedrijven hun klanten een ervaring op maat bieden, die perfect aansluit bij hun wensen en behoeften.

Contextueel bewuste Sales Apps: Wearables zorgen dat verkopers in de online wereld beter zijn verbonden met hun klanten, terwijl zij tegelijkertijd ook meer aanwezig en beter vertegenwoordigd kunnen zijn in de fysieke wereld. Berichten op een mobiele telefoon of laptop bekijken tijdens een vergadering zorgt vaak voor afleiding. Een korte update ontvangen via je pols geeft snel de juiste informatie, zonder focus te verliezen.

Snellere en veiligere dienstverlening: De introductie van wearables zorgt voor een nieuw niveau van klantenservice. Remote servicetechnici, bijvoorbeeld werkzaam op een booreiland of mensen die werken met medische apparatuur, hebben toegang tot live data, beoordelen reparatie plannen voor hun apparatuur, en krijgen real-time coaching, direct via hun bril terwijl ze aan het werk zijn. Ze kunnen precies de benodigde informatie tot zich nemen en die ook direct delen – volledig handsfree.

Platform biedt zee aan mogelijkheden: Ontwikkelaars kunnen apps bouwen die draagbare apparaten verbinden aan elk denkbaar bedrijfsproces. Deze apps kunnen variëren van een seintje op een smartwatch tot een dringende oproep en van het beveiligen van toegang tot faciliteiten met een polsbandje tot het aanmoedigen van medewerkers voor deelname aan fitnessactiviteiten met de hulp van tracking devices.

Het Salesforce Wear Developer Pack op het Salesforce1 Platform Tot vandaag was er nog geen betrouwbaar, enterprise cloud-platform beschikbaar voor bedrijven die wearable technologie willen inzetten. Ontwikkelaars die bedrijfsgerichte wearable apps wilden creëren, hadden geen toegang tot een bewezen platform, referenties voor applicaties en codes, een ondersteunend ecosysteem of klantendata.

Nu hebben meer dan 1,5 miljoen Salesforce1 ontwikkelaars de mogelijkheid om snel nieuwe apps te maken voor wearables, zodat bedrijven zich op een geheel nieuwe manier met hun klanten kunnen verbinden. Enterprise ontwikkelaars hebben direct toegang tot een snel groeiende bibliotheek met daarin apparaten, voorbeeldcodes, documentatie, demonstraties en referentie-apps om van te leren. Met het nieuwe Developer Pack, is het eenvoudig voor ontwikkelaars om vernieuwende wearable apps te bouwen en te implementeren, en hiermee een nieuwe standaard te zetten met betrekking tot de manier waarop bedrijven zich met hun klanten verbinden.

Salesforce Wear Ecosysteem Salesforce Wear bouwt verder aan een nieuwe generatie mobiele apparaten die op het lichaam worden gedragen, met uiteenlopende gebruikersmogelijkheden, waaronder: Android Wear – op Android Wear gebaseerde smartwatch Google Glass – een wearable in de vorm van een bril Pebble – een draagbare smartwatch Philips – sensortechnologie en cloud-gebaseerde diensten voor wearable devices Samsung Gear 2 – een op Tizen gebaseerde smartwatch, die gebruikers direct diverse meldingen en belfunctionaliteiten biedt.

Gerelateerde berichten...

X