SanDisk iNAND 7132 storage versnelt flashprestaties

SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijd marktleider in flash opslagoplossingen, introduceert vandaag de nieuwe iNAND® 7132 storage solution. De meest geavanceerde ingebouwde opslagmogelijkheid van SanDisk tot nu toe.

Ontworpen voor gebruik in toonaangevende mobiele apparaten, bevat de iNand 7132 storage solution SanDisk’s nieuwe iNAND versnellingsarchitectuur met SmartSLC technologie, een innovatieve opslagarchitectuur die snel en intelligent on demand reageert op de verlangens van mobiele gebruikers. Met de nieuwe oplossing wordt gebruik van de meest gegevens-intensieve applicaties nog beter ervaren. Beschikbaar in capaciteiten tot wel 64GB, maakt de iNAND 7132 storage-oplossing het mogelijk voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s) om een nieuwe generatie smartphones met hoge capaciteit, tablets en aangesloten apparaten te introduceren die exceptionele gebruikerservaringen bieden.

“iNAND 7132 is de perfecte hoge capaciteit storage solution voor de volgende generatie  smartphones, tablets en andere slimme apparaten”, zegt Drew Henry, senior vice president en algemene directeur voor Mobile en Connected Solutions van SanDisk. “Voorzien van onze nieuwe iNAND Accelerator Architecture met SmartSLC, levert onze nummer één storage oplossing iNAND 7132 geweldige prestaties voor snellere burstfotografie en 4K Ultra HD video-opname. Ook ondersteunt het met gemak de nieuwste 802.11 standaarden en maakt het verbluffend snel data laden mogelijk.”

 

Ontworpen met oog op prestaties, capaciteit en duurzaamheid

De iNAND 7132 storage solution is gemaakt met SanDisk’s 1Y nanometer 3-bit-per-cell (X3) NAND flash storage. In combinatie met de SmartSLC technologie van de drive, biedt deze storage-oplossing bijna single-level-cell prestaties wanneer de gebruiker het vereist. Dankzij de software solution kent deze opeenvolgende schrijfsnelheden tot wel 1GB per seconde en meer2. Het biedt geweldige prestaties, zelfs bij de meest data intensieve zaken zoals video, fotografie en mobiele gaming applicaties, en het ondersteunt 802.11ac en 802.11ad netwerk standaarden.

De enorme snelheid van de iNAND 7132 storage solution maakt het ook mogelijk voor apparaat ontwikkelaars om de ontwerpgrenzen die aan smartphone fotografie en videofunctionaliteit verbonden zijn te doorbreken. In geoptimaliseerde smartphones ondersteunt de prestatie van de iNAND 7132 storage solution professionele digitale fotografiemogelijkheden, inclusief beeldopname in RAW formaat, hierdoor vergroot het de mogelijkheden van beeldopnameverwerking. Daarnaast kan 4K Ultra HD video met gemak worden opgenomen en afgespeeld.

In opdracht van SanDisk heeft Granite River Labs, een wereldwijde markleider in ingenieursdiensten en testoplossingen voor hogesnelheidsverbindingen, tests en analyses uitgevoerd. Hieruit blijkt dat  iNAND Accellerator een significante invloed heeft op de smartphone prestaties. “In onze tests werd de opeenvolgende schrijfsnelheid meetbaar versterkt door de iNAND 7132 storage solution met iNAND Accelerator voorzien van SmartSLC technologie. Specifiek hebben we download snelheden tot wel en hoger dan 1Gbps2 gevalideerd”, aldus Miki Takahashi, Engineering directeur bij Granite River Labs.

In aanvulling op zijn geavanceerde architectuur gebruikt iNAND 7132 storage solution e.MMC 5.0+ specificatie en is uitgerust met een geavanceerde foutcorrectie hardware- en softwaretechnologie die de duurzaamheid en het reactievermogen verbetert en de wachttijd vermindert. Dit maakt het mogelijk dat apparaten met iNAND 7132 storage-oplossing op hoog niveau kunnen presteren gedurende de levensduur van het apparaat, zelfs als de opslag voller raakt.

 

Geoptimaliseerd voor het mobiele ecosysteem
SanDisk, werkzaam voor alle grote smartphone- en tabletproducenten, heeft de iNAND 7132 storage solution geoptimaliseerd zodat het probleemloos kan samenwerken met industrie leidende applicatie-verwerkers. Ook zorgt het voor optimale prestaties van smartphones, tablets en andere apparaten die draaien op Android, Chrome of Windows.

Naast het verbeteren van de prestatie op populaire systeemplatformen en applicaties, helpt iNAND 7132 storage solution de prestatierestricties voor applicatieontwikkelaars te verminderen, waardoor nieuwe mogelijkheden in het ontwerp van mobiele apparaten mogelijk zijn.

iNAND 7132 storage-oplossing wordt ondersteund door geavanceerde simulaties, probleemoplossingen en ingenieursmethoden. Deze maken het mogelijk voor mobiele ontwikkelaars  om het snel en makkelijk in ontwerpen van mobiele apparaten te integreren. Dit biedt de mogelijkheid om de tijd tussen productontwikkeling en productbeschikbaarheid significant te verkorten.

 

Specifieke features en specificaties zijn onder andere:

  • Gebouwd op basis van de e.MMC 5.0+ HS400 specificatie
  • Opeenvolgende schrijf/leessnelheden tot 125/280 MB/s3
  • Kenmerkend door unieke applicatie-architectuur, verbeteringen die de wachttijd verminderen en consistente prestatie ondersteunen
  • Ondersteunt tot 3 fps van RAW beeldopname3
  • Beschikbaar in packages van slechts 11.5mm x 13mm en slechts 0.8mm dun maakt integratie in smalle apparaten mogelijk

Marktonderzoek analist perspectief

“Er is een toenemende  vraag naar datagebruik onder smartphone bezitters. Deze wordt grotendeels veroorzaakt door geavanceerde mediacreaties en opnames van miljoenen megapixel afbeeldingen, 4K video-opnames, downloads van digitale boeken, grote aantallen e-mails, offline muziek, opslag en ophalen van documenten, allemaal uitgevoerd op de smartphone. Dit heeft een dringende behoefte aan flash storage tot gevolg die niet alleen hoger dient te zijn in capaciteit, maar ook betere prestaties moet leveren en een grotere betrouwbaarheid vereist dan traditionele MLC flash storage levert. SanDisk komt tegemoet aan deze drie belangrijke verwachtingen met zijn innovatieve nieuwe iNAND 7132 EFD. Niet alleen in de uitvoeringen met meer capaciteit, maar ook door het vergroten van de prestaties, juist op de piekmomenten in het applicatiegebruik. Hiermee wordt de deur geopend naar een compleet nieuwe applicatiebeleving”, aldus Neil Shah, onderzoeksdirecteur, Devices en Ecosystems bij Counterpoint Research.

 

Beschikbaarheid

Samples van de iNAND 7132 storage-oplossing zijn momenteel beschikbaar voor klanten in capaciteiten tot 64GB.

 

Gerelateerde berichten...

X