SAP Commercial Project Management in gebruik bij Dimensys

Dimensys heeft als eerste in Nederland SAP Commercial Project Management (CPM) succesvol in gebruik genomen. SAP CPM is een nieuwe en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee projectteamleden real-time en eenduidig alle belangrijke informatie over hun projecten overzichtelijk kunnen beheren. Dimensys gaat de oplossing voor de bewaking en facturatie van haar eigen projecten gebruiken. Het biedt haar projectmanagers en de controlling afdeling beter inzicht in de status en voortgang van haar projecten.Tevens kan het facturatieproces sneller opgestart worden doordat alle projectinformatie geïntegreerd en overzichtelijk bij elkaar staat.

Specifiek ontwikkeld voor projectmatige omgeving
Albert van Engen, Product & Quality Manager bij Dimensys legt uit: “Als SAP Partner voor projectmatig werkende organisaties, worden wij door SAP AG zeer nauw betrokken bij de definitie en uitwerking van nieuwe functionaliteit, het testen van oplossingen en het realiseren van de hiervoor beschikbare Rapid Deployment Solution. SAP CPM is een mooie uitbreiding op onze eigen inrichting.

De implementatie konden wij als ervaren SAP Partner zelf uitvoeren. De livegang met Commercial Project Management Workspace voor de interne bewaking en facturatie van onze projecten is vlekkeloos verlopen. In de loop van dit jaar nemen we ook de onderdelen Financial Planning en Change and Issuemanagement nog in gebruik. CPM biedt organisaties de perfecte aanvulling op bestaande SAP ERP functionaliteit en stelt hen in staat beter grip te houden op projecten.”

Verbetering en vereenvoudiging van processen
CPM biedt de mogelijkheid projectcalculaties en -prognoses op te stellen, factuurvoorstellen te maken en afwijkingen en wijzigingsverzoeken te beheren.

Als integraal onderdeel van de SAP ERP oplossing geeft het –overzichtelijk in één scherm- ook directe toegang tot CRM, verkoop, inkoop en de al bestaande projectoplossingen (Projectsysteem en cProjects/Projectmanagement). De oplossing is speciaal ontwikkeld ter verbetering van de grip op en vereenvoudiging van processen bij bedrijven in de Professional Services en Engineering & Construction markten.

Dimensys nauw betrokken bij ontwikkeling CPM
Peter Kleinjan, Partner bij Dimensys: “Voor SAP gebruikers werkzaam in een projectmatige omgeving, is SAP Commercial Project Management een waardevolle uitbreiding op de al bestaande projectfunctionaliteit. Door onze nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van SAP CPM en onze eigen implementatie-ervaring beschikken wij over unieke en uitgebreide kennis met betrekking tot deze oplossing. De toepasbaarbeid in specifieke situaties kunnen wij uitstekend beoordelen. Ook de installatie en configuratie wordt door Dimensys desgewenst uitgevoerd.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X