Seagate introduceert opslagapparaten voor smartphones en tablets

Seagate Technology (Nasdaq: STX), wereldwijd toonaangevend op het gebied van opslagoplossingen, lanceert drie nieuwe draadloze storage-devices. De drie Seagate® Wireless Plus-apparaten voor mobiele opslag bieden een capaciteit van respectievelijk 500 GB, 1 TB en 2 TB. Daarnaast integreren ze direct met cloud-diensten als Dropbox en Google Drive. De Seagate Wireless Plus-harde schijven zijn ontworpen om de beperkte opslagruimte op mobiele apparaten, waaronder smartphones en tablets, uit te breiden. De capaciteit van de devices in de Seagate Wireless Plus-serie is vele malen groter dan de grootst mogelijke opslagruimte op smartphones en tablets. Zo zijn ze de ideale oplossing voor het streamen van je favoriete HD-video’s zonder dat er kostbare opslag verloren gaat op je Android-tablet, iPad, iPhone, Android-smartphone, Kindle Fire, Windows 8-computer of Windows RT-tablet.

De Seagate Wireless Plus-serie – die tijdens CES 2013 de award voor beste innovatie won – biedt nu een nieuwe optie om bestanden draadloos op de drive op te slaan via de geüpdatet Seagate Media-app. Ook is het mogelijk bestanden over te zetten naar cloud-diensten als Dropbox en Google Drive.

“Steeds vaker beschikken externe opslag-devices over een draadloze verbinding. De gebruiker profiteert hiermee op zijn of haar mobiele apparaten – die beperkt zijn in hun opslagmogelijkheden – van een grote capaciteit en eenvoudig delen”, zegt Ross Rubin, principal analyst bij Reticle Research. “Nu populaire cloud-opslagdiensten zijn geïntegreerd, ontstaat er een waardevolle brug naar nog meer content.”

Dankzij de mogelijkheid bestanden op de Seagate Wireless Plus-apparaten te synchroniseren met een bestaande cloud-opslagdienst, zijn je bestanden altijd toegankelijk, zelfs als je geen netwerktoegang hebt. De Seagate Media-app creëert je eigen Dropbox- of Google Drive-map, zodat je je bestanden altijd bij de hand hebt. Zodra je weer terug bent op het netwerk, worden je bestanden automatisch opnieuw gesynchroniseerd, zodat je er zeker van bent dat alle wijzigingen zijn opgeslagen in zowel de cloud als op de Wireless Plus schijf.

“Seagate is altijd vernieuwend geweest op het gebied van draadloze, lokale opslag voor mobiele apparaten. Nu breiden we ons platform uit door meer capaciteit toe te voegen en geavanceerde features te ontwikkelen, die de manier waarop mensen deze drives gebruiken, verder verbeteren”, zegt Scott Horn, vicepresident van wereldwijde Marketing van Seagate. “Cloud-opslagdiensten bieden mensen een makkelijke manier om bestanden van het ene apparaat naar het andere over te zetten en te delen met vrienden en collega’s. Met de nieuwe Seagate Media-app en Wireless Plus-mobiele opslag kun je deze cloud-diensten nu gebruiken voor toegang tot nog meer media vanaf je Wireless Plus-storage-device.”

Je hebt toegang tot je documenten op de Seagate Wireless Plus-opslagapparaten via de mobiele Seagate Media-app voor Apple iOS, Android, Kindle Fire HD en Windows 8-tablets. De Seagate Wireless Plus-mobiele-storageapparaten creëren bovendien hun eigen wifi-netwerk, waardoor je niet per se verbinding hoeft te maken met een bestaand netwerk.

Daarnaast kun je Wireless Plus gebruiken om video’s, foto’s, muziek en zelfs documenten op een groot scherm te bekijken via Apple Airplay, DLNA of een app specifiek ontworpen voor smart-tv’s van Samsung en blu-ray-spelers.

Prijzen en beschikbaarheid De Seagate Wireless Plus-mobiele-storageapparaten hebben een acculevensduur van maximaal tien uur en voorzien in hun eigen wifi-signaal om toegang tot de drives mogelijk te maken. De drives zijn verkrijgbaar in een versie van 2 TB voor een adviesprijs van 199,99 euro (inclusief btw) en 1 TB voor een adviesprijs van 159,99 euro (inclusief btw). De versie met een capaciteit van 500 GB is verkrijgbaar op Seagate.com voor de adviesprijs van 129,99 euro (inclusief btw).

Gerelateerde berichten...

X