Seagate neemt Flash-activiteiten van Avago over

Seagate Technology plc (Nasdaq: STX), wereldwijd toonaangevend in opslagoplossingen, en Avago Technologies Limited (Nasdaq: AVGO), leverancier van halfgeleiderapparatuur voor de storage-, netwerk-, draadloze en industriële markt, hebben overeenstemming bereikt over een definitieve overname van de ASD-divisie (Accelerated Solutions) van LSI (onderdeel van Avago) en de Flash Components-divisie van Avago door Seagate voor 540 miljoen dollar in contanten.

Deze acquisitie versterkt de strategie van Seagate voor het leveren van een complete suite van opslagoplossingen inclusief gevestigde Enterprise PCIe Flash- en SSD Controller-mogelijkheden voor de groeiende Flash-storagemarket. De ASD-activiteiten van LSI – de op een na grootste speler op het gebied van PCIe Flash – voorzien in hoogwaardige gedifferentieerde PCIe Flash-oplossingen met een focus op de sterk groeiende cloud- en hyperscale markten. De Flash Components-activiteiten, bekend van de SandForce SF2000- en SF3700-controllerproducten, kenmerken zich door een multiproduct roadmap voor het inspelen op hoogvolumemarkten.

“Seagate wil klanten een complete reeks van opslagoplossingen bieden. Deze overname breidt ons Flash-aanbod sterk uit als aanvulling op het bestaande portfolio”, zegt Steve Luczo, bestuursvoorzitter en CEO van Seagate. “LSI levert binnen zijn ASD-divisie het breedste aanbod van PCIe Flash-producten en intellectueel eigendom. De Flash Components-divisie biedt uitstekende SSD-controllers met bewezen ondersteuning van een brede reeks van applicaties. Deze acquisitie versterkt ons op het gebied van Flash-storage-mogelijkheden in de breedte en diepte, en de teams brengen expertise mee, waarmee we onze roadmap in deze belangrijke groeimarkt versnellen.”

In het boekjaar 2015 verwacht Seagate dat de combinatie van de zakelijke SSD-productlijn en de SSD Controller-families ten minste zorgen voor 150 miljoen dollar aan omzet en licht bijdragen aan de brutomarge met een tegenwind van de operationele marge tussen de dertig en veertig miljoen dollar. Naarmate Seagate meer operationele synergie bereikt en de SSD-technologie in het productportfolio opneemt, verwacht het bedrijf dat de operationele marge uit de SSD-activiteiten neutraal tot positief zal zijn in 2016 en daarna.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van het kalenderjaar 2014 afgerond zijn. Dat is afhankelijk van enkele laatste voorwaarden en goedkeuring van toezichthouders, waaronder goedkeuring op basis van de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act.

Gerelateerde berichten...

X