SentinelOne erkend in 2022 Gartner Hype Cycle voor ITDR, XDR, EDR en emerging technology voor CIEM-rapporten

SentinelOne (NYSE: S), leverancier van autonome endpoint-security, kondigt aan dat het is erkend in de 2022 Gartner Hype Cycle for Security Operations in drie strategische moderne cyberbeveiligingsdomeinen. Het bedrijf is opgenomen in de categorieën Identity Threat Detection and Response (ITDR), Extended Detection and Response (XDR) en Endpoint Detection and Response (EDR). Daarnaast is SentinelOne erkend voor zijn cloudinfrastructuur entitlement management (CIEM) in het nieuwste rapport “Gartner Emerging Tech: CIEM Is Required for Cloud Security and IAM Providers to Compete”.

De 2022 Hype Cycle for Security Operations helpt “leiders op het gebied van beveiliging en risicobeheer strategieën te formuleren om effectieve respons en remediation te bieden”. SentinelOne is van mening dat de XDR-, EDR-, ITDR- en CIEM-categorieën samen de moderne beveiligingsstack vertegenwoordigen die nodig is om het veranderende dreigingslandschap te bestrijden.

“SentinelOne wordt de standaard in autonome threat-preventie, -detectie en -respons in elke hoek van de digitale onderneming”, zegt Raj Rajamani, Chief Product Officer, SentinelOne. “Wij denken dat het opnemen van SentinelOne in meerdere strategische en snelgroeiende categorieën benadrukt dat we snelle, schaalbare en kosteneffectieve cyberbeveiliging leveren.”

De overname van Attivo Networks door SentinelOne voegde uitgebreide identity-gerichte beveiliging toe aan het Singularity XDR-platform – inclusief Identity Threat Detection and Response, continue infrastructuurbeoordeling en cyber-deception – die elk identiteitsgevoelige risico’s verminderen.

Uit deze laatste Gartner-rapporten komen verschillende belangrijke aanbevelingen naar voren:

ITDR: Geef prioriteit aan het beveiligen van de identity-infrastructuur met tools om identity-aanvallen te monitoren, identity- en access-controles te beschermen, en te detecteren wanneer aanvallen plaatsvinden en snel herstel mogelijk te maken.
EDR: Selecteer EDR-tools die directe toegang bieden tot endpoints om snel op problemen te reageren.
XDR: Geef voorkeur aan beveiligingsproducten die API’s bieden voor het delen van informatie en waarmee geautomatiseerde acties kunnen plaatsvinden vanuit een XDR-oplossing.

Gerelateerde berichten...

X