ServiceNow laat Zuid-Afrikaanse non-profitorganisatie efficiënter werken

ServiceNow lanceert vandaag een applicatie die de Zuid-Afrikaanse Ndlovu Care Group (NCG) ondersteunt bij het beheer van haar ontwikkelingsprogramma’s en het vereenvoudigen van de workload. Deze custom applicatie is speciaal gebouwd voor NCG en wordt samen met het onderliggende platform als donatie ter beschikking gesteld.

NCG is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het welzijn van de lokale bevolking en zich richt op gezondheidszorg, jeugdontwikkeling, watervoorzieningen, infrastructuur en onderzoek. Door gebruik te maken van het ServiceNow-platform kan NCG nog meer kinderen en volwassenen helpen.

ServiceNow werkt al een aantal jaar samen met Tjommie Foundation, een Nederlandse fondsenwervende organisatie, die primair NCG ondersteunt. Tot voor kort had NCG weinig tot geen inzicht in data, waardoor het moeilijk was om te bepalen waar zorg het hardst nodig was. Ook had NCG moeite om de meest efficiënte manier te vinden om middelen in te zetten en zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

ServiceNow organiseerde eind 2020 de ‘Tjommie Hackathon’ om een oplossing te vinden voor de uitdagingen waar Tjommie en NCG mee te maken hadden. Deelnemende teams werd gevraagd na te denken over hoe de software van ServiceNow de workflows van Tjommie kan optimaliseren en ervoor kan zorgen dat Zuid-Afrikaanse townships krijgen wat ze nodig hebben in termen van voorraad, voeding en onderwijs.

De resultaten hiervan waren zo succesvol dat is besloten de applicatie verder te ontwikkelen en beschikbaar te stellen op het Now Platform van ServiceNow. Bij de bouw van de applicatie heeft ServiceNow Elite-partner FlyForm een belangrijke rol gespeeld.

Meer inzicht in projecten
De oplossing van ServiceNow bevat onder andere een dashboard waarop NCG de actuele status van projecten kan zien. Ook is er een offline omgeving waarin hulpverleners te allen tijde kunnen zien wat er gedaan moet worden en waar ze checklists kunnen updaten.

Zodra een Wi-Fi-verbinding beschikbaar is, worden gegevens direct automatisch geüpload. Omdat er nu veel meer data beschikbaar zijn, is het eenvoudiger om projecten te monitoren en te evalueren. De app biedt het inzicht dat NCG en Tjommie nodig hebben om gerichter beslissingen te nemen, fondsen nauwkeuriger te verdelen en projecten beter te managen.

Ook op de lange termijn heeft de samenwerking voordelen. ServiceNow biedt via trainingen de mogelijkheid om vaardigheden te leren en kennis op te doen. Zo zijn Zuid-Afrikaanse townships die door het programma geholpen zijn niet alleen zelfredzaam, maar helpen ze waar nodig ook anderen. Met behulp van de app heeft NCG een belangrijke stap gezet in de digitalisering van haar organisatie. De applicatie heeft veel potentie om in de toekomst ook andere non-profitorganisaties te ondersteunen. Verschillende non-profitorganisaties hebben al interesse getoond. Het Zuid-Afrikaanse ICT-bedrijf Mediro gaat lokaal de support voor de applicatie leveren.

“Tjommie bood ons de gelegenheid om betrokken te raken bij iets dat verder reikt dan Nederland. Iets voor de lange termijn, en iets dat aansluit bij onze sociale kernwaarden: voedselzekerheid, digitale geletterdheid, diversiteit, inclusiviteit en saamhorigheid,” aldus Hendrik-Jan de Jong, senior executive architect bij ServiceNow. “Donaties op korte termijn kunnen nuttig zijn. Maar we realiseerden ons dat wij door Tjommie dezelfde workflowoplossingen kunnen bieden als onze andere klanten, de efficiency binnen de organisatie op lange termijn verbeterd kan worden en de impact veel groter zou zijn. En daarnaast zijn we erg trots op de vele ServiceNow-medewerkers in EMEA die met hun kennis en tijd hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de app.”

De betrokkenheid van ServiceNow begon met een donatie van 20.000 euro aan Tjommies voedseltuinprogramma, dat bedoeld was om townships te helpen meer zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van buitenlandse hulp. De applicatie is één van de uitkomsten van de lange termijn samenwerking met NCG en Tjommie. Met een groot draagvlak binnen de organisatie wordt voedselzekerheid, digitale geletterdheid, diversiteit, inclusiviteit en saamhorigheid samen gerealiseerd.

 

Gerelateerde berichten...

X