Siebrand Dijkstra van AppMachine genomineerd voor titel ‘CEO van het Jaar’

Siebrand Dijkstra, oprichter en CEO van AppMachine, is voor het tweede achtereenvolgende jaar door IT-vakblad Computable genomineerd voor de titel ‘CEO van het Jaar’. De verkiezing is onderdeel van de jaarlijkse Computable Awards, de belangrijkste IT-vakprijzen in Nederland. Stemmen op Dijkstra kan via de website van Computable tot 15 oktober 2014. De winnaars worden tijdens een feestelijk gala op 6 november 2014 bekendgemaakt.

Dijkstra startte in 2011 met AppMachine, een nieuw, innovatief online platform waarop iedereen, ook zonder programmeerervaring, native iOS- en Android-apps kan ontwikkelen. Dat kan in een zeer korte tijd en voor een fractie van de kosten. AppMachine heeft in mei 2014 ruim honderdduizend gebruikers in 140 landen, telt 36 werknemers en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Brazilië en Amerika.

De nominatie van dit jaar heeft de CEO van AppMachine te danken aan zijn bereidheid om te investeren in een innovatieve dienst en aan de internationale uitbreiding met onder meer een vestiging in San Francisco (VS). Bij de nominatie van Dijkstra voor de titelstrijd in 2013 zei de jury onder de indruk te zijn van het gebruiksgemak en de kwaliteit van de software.

Dijkstra was al eerder zeer succesvol in het oprichten van bedrijven. Zijn eerste start-up was Quality Netware Tools BV (QNT), dat communicatiesoftware ontwikkelde toen internet nog nauwelijks bestond. In acht jaar tijd wist hij aan 3.800 bedrijven elfduizend producten te verkopen, waaronder internetdomeinen en software om printers sneller aan te sturen.

Na de verkoop van QNT begon Dijkstra met SchoolMaster. Met dat bedrijf ontwikkelde hij het administratieve softwarepakket ‘Magister’ voor scholen in het voortgezet onderwijs. Schoolmaster begon in 2001 en bediende destijds vijftig kleine scholen met in totaal vijftigduizend leerlingen. In 2009 bereikte het bedrijf een marktaandeel van tachtig procent en had het vijfhonderd scholen met achthonderdduizend leerlingen als klant. Na de verkoop van Schoolmaster zocht Dijkstra een nieuwe uitdaging. Dat werd AppMachine.

Gerelateerde berichten...

X