Sim Only of prepaid: wat is het beste?

Kies je voor een abonnement zonder telefoon (Sim Only) of een prepaidkaart? Om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissing neemt en niet betaalt voor diensten die je nooit gebruikt, presenteren we de verschillende opties in dit blogartikel, en leggen we de voor- en nadelen van alle opties aan je uit. Lees je mee?

Wat is Sim Only?

Sim Only deals kunnen een goede optie zijn, als je tevreden bent met je huidige telefoon en geen behoefte hebt aan een nieuwer toestel. Aangezien je niet hoeft te betalen voor een nieuwe smartphone als onderdeel van je abonnement, zijn Sim Only tarieven meestal veel goedkoper dan abonnementen mét een mobiele telefoon.

Met een Sim Only abonnement (gsm abonnement zonder gsm) krijg je meestal een vast tarief of een maandelijks quotum voor bellen, sms’en en data tegen een vaste prijs. Ze bieden ook meer flexibiliteit: veel Sim Only tarieven hebben een maandelijkse looptijd, dus je kunt ze gewoon opzeggen en overstappen naar een ander tarief als je abonnement niet meer past.

Als je liever langer vastlegt, dan kun je ook kiezen tussen 12 en 24 maanden Sim Only tarieven. Deze kunnen iets goedkoper zijn dan abonnementen voor mobiele telefonie die maandelijks opzegbaar zijn.

Een dual-sim-telefoon kan handig zijn

Je kunt ook kiezen voor een dual-sim-telefoon, waarmee je twee simkaarten op twee verschillende netwerken kunt gebruiken. Dit kan handig zijn als je in een gebied woont met een slechte ontvangst of als je één apparaat zowel als zakelijke telefoon en als privé telefoon wilt gebruiken. Dual-sim-telefoons kunnen ook handig zijn voor mensen die vaak reizen, zodat je één simkaart thuis en één voor onderweg kunt gebruiken.

Hoe werkt Prepaid?

Net als bij een Sim Only abonnement (gsm abonnement zonder gsm), moet je je eigen telefoon gebruiken als je besluit om een prepaidkaart te gebruiken. Je koopt dan vooraf tegoed en betaalt alleen voor de minuten, data en sms die je verbruikt. Als je tegoed op is, dan kun je het Lebara tegoed gemakkelijk en snel opwaarderen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Gerelateerde berichten...

X