SIMgroep en Embrace intensiveren samenwerking

SIMgroep, e-dienstverlener binnen de overheid, en social business leverancier Embrace, onderdeel van online dienstverlener Malengo Groep, hebben hun samenwerking verder geïntensiveerd. Door deze samenwerking kunnen gemeenten statische content, zoals nieuwsberichten of algemene info over procedures en beleid, vanuit het CMS van SIMgroep op het social intranet publiceren. Tegelijkertijd zorgt de social business software van Embrace ervoor dat gebruikers gemakkelijk user generated content kunnen plaatsen en inzien.

De samenwerking tussen SIMgroep en Embrace startte ruim een jaar geleden. “De directe aanleiding hiervoor was dat veel van onze gemeentelijke klanten op zoek waren naar een alternatief voor hun traditionele intranet. Met de opkomst van Web 2.0 toepassingen en de massale adoptie van social media werd het vrij duidelijk dat het intranet mee moest groeien naar een social intranet. Het intranet wordt daarmee een business tool waarbij medewerkers of teams zelfstandig taak- of zaakgericht informatie kunnen delen met collega’s en externen”, aldus Frank de Goede, directeur van SIMgroep.

Inmiddels is het social intranet al bij verschillende klanten in gebruik. Zo werken de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Sudwést Fryslân en Veghel al met een nieuw intranet. Martijn Weesjes, mede-eigenaar van Embrace legt uit: “Dit stelt hen in staat om efficiënter te kunnen samenwerken en beter gebruik te maken van de binnen de organisatie aanwezige kennis. Dat is hard nodig, want met alle veranderingen die op gemeenten afkomen is verbetering van zowel interne als de externe dienstverlening een behoorlijke uitdaging. Inmiddels zijn steeds meer gemeenten bezig met de aanschaf of de implementatie van ons gezamenlijke product. Ik zie dit als een bevestiging van de behoefte hieraan.”

Waar de mensen achter Embrace online doordenkers zijn, die samen met veranderende organisaties doelen vertalen naar online dienstverlening, is SIMgroep het bedrijf dat adviseert in frontoffice-oplossingen voor de e-overheid. Door de innovatieve en creatieve oplossingen van Embrace te combineren met de duidelijke visie en focus van SIMgroep op deze e-overheid, kunnen beide bedrijven hun klanten nog beter bedienen.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is overigens niet alleen de formalisering van de al bestaande samenwerking, maar ook voor beide partijen het startschot voor de doorontwikkeling van het social intranet, specifiek voor overheden. Ook wordt gekeken hoe zij elkaar verder kunnen versterken. Samen kunnen SIMgroep en Malengo er voor zorgen dat overheden beter, gemakkelijker en sneller kunnen gaan samenwerken. Zowel intern, als extern.

Gerelateerde berichten...

X