SmartDocuments garandeert slimme documentcreatie-oplossing

SmartDocuments is met zijn documentcreatie­software door KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) volledig compliant bevonden aan de nieuwste standaard van DocumentCreatie Services. Deze compliancy garandeert gemeenten dat de SmartDocuments software geschikt is voor de gangbare ICT-platformen en samenwerkt met andere applicaties die in gebruik zijn bij de gemeenten en ook deze standaard ondersteunen. “Dit is een prettige erkenning voor ons dagelijks streven om onderscheidende en gebruiksvriendelijke documentcreatie software te ontwikkelen”, aldus Marco Drost, directeur van SmartDocuments.

De compliance heeft betrekking op de laatste versie van SmartDocuments Web editie en is uitvoerig getest op alle eisen die van toepassing zijn op de KING richtlijnen volgens DocumentCreatie Services 1.0 en 1.1. Deze standaard van KING richt zich op de uitwisseling van informatie en het gebruik van gegevens uit basisregistraties en zaakgerelateerde systemen.

Een probleemloze uitwisseling is belangrijk, zeker met de op handen zijnde decentralisaties en veelvuldig voorkomende samenwerkingsverbanden. Marco Drost, directeur SmartDocuments: “In het hele decentralisatieproces speelt samenwerking tussen partijen een belangrijke rol. Eén van de zaken die snel en relatief eenvoudig kunnen worden opgepakt, betreft de communicatie van en naar alle betrokkenen. Als je dit slim aanpakt, scheelt dat veel geld en tijd. Door betere kwaliteit en hogere snelheid van de administratieve verwerking worden gezinnen beter en sneller geholpen. En dat is ons gezamenlijke doel.”

Dat SmartDocuments nu voldoet aan de eisen van KING met betrekking tot de DocumentCreatie standaard, biedt gemeenten en (semi-)overheidsinstellingen zekerheid op foutloze document- en informatie-uitwisseling. “Ook biedt het grote voordelen op het gebied van uniformiteit en kostenbeheersing. Het geeft gebruikers de zo gewenste zekerheid dat alle organisatiecorrespondentie zowel inhoudelijk als qua uitvoering voldoet aan de wet- en regelgeving inclusief de beleidsregels van de eigen organisatie. Daarmee wordt een belangrijk aspect van de problematiek, namelijk het efficiënt en effectief communiceren van informatie tussen belanghebbenden, ondervangen”, aldus Drost.

Doordat SmartDocuments aan de KING-standaard voldoet biedt het gemeenten een Standaard UitwisselingsFormaat (StUF). Behalve de genoemde voordelen als uniformiteit en kostenbesparing biedt compliancy aan de KING-standaard ook nog andere praktische voordelen. Drost: “Het maakt onze software eenvoudig toepasbaar binnen ICT-landschappen en andere applicaties die deze standaard ook ondersteunen. Bovendien zorgen de StUF-koppelingen ervoor dat de implementatietijd van een eerste testfase flink wordt verkort.”

 

SmartDocuments is een complete software oplossing voor het maken van documenten en klantcommunicatie.

Met SmartDocuments heeft u één omgeving voor al uw huisstijl-, bedrijfs- en processjablonen. Organisaties die met SmartDocuments werken, profiteren van efficiënt werken en eenvoudig sjabloonbeheer. De kracht van SmartDocuments is de mogelijkheid tot integratie met uw ICT-architectuur. SmartDocuments heeft vele standaard integraties gerealiseerd met diverse DMS, CRM, ERP en zaak-systemen. Hierdoor kunnen reeds vastgelegde gegevens worden gevuld in documenten.

 

KING
KING is het Kwaliteitsinstituut van de Gemeenten en is van en voor gemeenten. KING richt zich op het verbeteren van de dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun burgers en bedrijven. KING heeft met leveranciers afspraken gemaakt over de ontwikkeling en het gebruik van standaarden.
DocumentCreatie Services

In diverse processen bij de gemeenten worden documenten gebruikt. Door DocumentCreatie Services worden reeds vastgelegde gegevens uit bijvoorbeeld de basisregistraties automatisch gevuld in documenten. Door DocumentCreatie zijn documenten makkelijk te maken, met minder fouten en de huisstijl wordt automatisch toegepast. De standaard voor DocumentCreatie Services sluit aan op zaakgericht werken binnen gemeenten, het zorgt voor een standaard gegevensuitwisseling tussen applicaties en de DocumentCreatie Applicatie. Documenten worden als een ‘direct-klaar-product’ beschikbaar gesteld.

 

Gerelateerde berichten...

X