Snoop Dogg wordt aandeelhouder van Klarna

Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshops en Zweedse bank, bundelt de krachten met rapper en internationaal popicoon Snoop Dogg. Vandaag kondigt het bedrijf aan dat Snoop Dogg minderheidsaandeelhouder wordt. Voor Snoop Dogg, ofwel Calvin Broadus, is dit onderdeel van zijn internationale investeringsstrategie. Voor Klarna betekent dit dat hij met een nieuwe naam, Smoooth Dogg, het gezicht wordt van de meest recente campagne.

De Amerikaanse rapper licht toe: “Ik heb gezocht naar mogelijkheden om mijn portfolio van investeringen in tech uit te breiden naar Europa. Als ik kijk naar hoe Klarna opereert en de status quo uitdaagt, is het een match made in heaven. Ik ben heel enthousiast over dit partnership.”

Snoop Dogg is naast rapper ook platenproducent en acteur. Zijn muzikale carrière begon in 1992 toen hij werd ontdekt door rapper en producer Dr. Dre. Hij heeft sindsdien meer dan 37 miljoen platen wereldwijd verkocht. Snoop Dogg krijgt de aandelen van een bestaande Klarna aandeelhouder. Klarna’s CEO Sebastian Siemiatkowski bevestigt het partnership op Twitter en voegt toe: “Snoop is niet alleen een raplegende, maar ook een succesvolle zakenman met een oprechte interesse in tech, retail en e-commerce. Hij heeft een groot begrip van consumentengedrag en is uitzonderlijk op het gebied van branding en marketing. Deze samenwerking met een van de meest smoooth personen op aarde opent nieuwe deuren voor Klarna, terwijl we groeien en ons ontwikkelen als bedrijf.”

Get Smoooth-campagne
“Smoooth” vat Klarna’s totale strategie en belofte samen in één woord: het verminderen van frictie bij achteraf betalen. Om deze belofte te onderstrepen werkt het bedrijf nu samen met Snoop Dogg, om nog smooother te worden in de campagne “Get Smoooth”. Deze campagne refereert aan het feit dat Klarna’s producten het dagelijks leven smooother en makkelijker maken, of je nou een consument, een webwinkelier of een bekend persoon als Snoop Dogg bent. Van smooth naar smoooth.

In navolging van de Get Smoooth campagne, kondigen Snoop Dogg en Klarna binnenkort de volgende stap van de samenwerking aan: een serie unieke items die ervoor zorgen dat iedereen smoooth kan worden.

Gerelateerde berichten...

X