SolarEdge introduceert softwareoplossing voor efficiënt laden voor zakelijke markt

SolarEdge Technologies, Inc. (“SolarEdge”) (NASDAQ: SEDG), wereldwijd marktleider in slimme energietechnologie, lanceert een technologische oplossing voor de zakelijke markt om het grootschalig opladen van elektrische voertuigen via zonne-energie, slim en eenvoudig te managen.

De software-oplossing is de nieuwste uitbreiding in het groeiende portfolio van SolarEdge voor de zakelijke markt. De technologie beheert en optimaliseert het laadproces van elektrische voertuigen op locaties die dynamisch laadbeheer vereisen voor grote aantallen elektrische voertuigen zoals wooncomplexen, kantoren en openbare laadpleinen.
@Wevo Energy

De laadoplossing maakt gebruik van geavanceerde voorspellende algoritmen die real-time gegevensanalyse mogelijk maken. De algoritmen houden in de onderlinge afstemming rekening met de beschikbare zonne-energie, dynamische elektriciteitstarieven en verschillende laadbehoeften. Door naadloze integratie met het energiebeheersysteem van SolarEdge, coördineert en optimaliseert de nieuwe dienst de interacties tussen de opwekking van zonne-energie, de opslag ervan in batterijen en de laadbehoeften van grote aantallen elektrische voertuigen terwijl rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen van het elektriciteitsnet en de lokale oplaadinfrastructuur.

De technologie is ontwikkeld door Wevo Energy, een startup waarin SolarEdge een van de investeerders is. Wevo is gespecialiseerd in softwareontwikkeling voor optimalisatie en beheer van processen voor elektrische laden.

“Nu steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische auto’s in hun wagenpark, is er een toenemende vraag naar de combinatie van duurzaam opgewerkte energie met efficiënt en kosteneffectief beheer”, aldus Murk Vlietstra, director of Commercial & Industrial Business Development van SolarEdge Technologies. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze geavanceerde beheertechnologie bedrijven gaat helpen om zuiniger en duurzamer met energie om te gaan.”

“De door Wevo ontwikkelde software werkt al op duizenden parkeerplaatsen wereldwijd. De combinatie van de Wevo-technologie met de toonaangevende oplossing voor zonne-energie van SolarEdge, maakt versnelde uitrol van load-balanced oplaadinfrastructuren voor elektrische voertuigen mogelijk. De sterke marktpositie van SolarEdge speelt hierin een belangrijke rol”, aldus Teddy Flatau, CEO van Wevo Energy.

SolarEdge en Wevo lanceerden het laadplatform op de InterSolar-beurs in München.

Gerelateerde berichten...

X