Sophos lanceert nieuwe databeveiliging per gebruiker

Sophos maakt bekend dat Sophos Mobile Control 5 (SMC 5) nu beschikbaar is. SMC 5 maakt het mogelijk om per gebruiker het veiligheids- en databeleid in te stellen op alle drie de grote mobiele platforms en vereenvoudigt daarmee het beheer van mobiele apparaten aanzienlijk. Dankzij nieuwe beheeropties kan een beheerder gemakkelijk de persoonlijke en zakelijke informatie scheiden en versleutelen. Bovendien is het eenvoudig om toegang en beveiliging via geautomatiseerde taken in te stellen en dat scheelt tijd en geld.

Normaal gesproken moet elk apparaat (laptop, tablet, iPad en smartphone) afzonderlijk geconfigureerd, geüpdate en beheerd worden. Nu dankzij Sophos Mobile Control 5 de regels per gebruiker beheerd kunnen worden, hoeven IT-managers maar één keer het beleid in te stellen, vanaf welke locatie dan ook. Daarmee is de beveiliging van de totale zakelijke content op het apparaat, of in de persoonlijke cloud, geregeld. SMC 5 heeft een nieuw ontworpen selfservice portaal en zorgt ervoor dat compliance met het corporate beveiligingsbeleid geen enkele moeite kost voor beheerder en eindgebruiker, op zowel iOS8-, Windows Phone- als Android-platforms.

“IT-beheerders zijn verantwoordelijk voor de beveiliging en het beheer van al de verschillende apparaten die medewerkers tegenwoordig voor hun werk gebruiken – smartphones, tablets, laptops en desktops. Maar bij de meeste beheeroplossingen moeten al die apparaten afzonderlijk ingesteld worden”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director van Sophos Nederland . “Binnen organisaties levert het terugbrengen van het aantal beheermodules al een flinke winst op in het proces om apparaten toe te voegen, zeker bij IT-afdelingen zonder gespecialiseerde medewerkers. Als het je doel is om Bring Your Own Device (BYOD) eenvoudig te maken en in dienst van de productiviteit te stellen, dan moet de enterprise mobile management (EMM) oplossing alle vormen van mobiel computergebruik ondersteunen. Dat betekent dat je apparaten, content en applicaties beheert en beveiligt waarbij je de gebruiker als uitgangspunt neemt. Dat levert zowel de gebruiker als de beheerder veel gemak op.”

Dan Schiappa, SVP en GM van Sophos’ Enduser Security Group: “Steeds meer werknemers kiezen ervoor om hun persoonlijke apparaten op de werkvloer te gebruiken. Dat heeft IT-managers wel voor een aantal uitdagingen gesteld met enerzijds de organisatieveiligheid en anderzijds de privacyregels voor persoonlijke data. Het gaat soms om meer dan vier apparaten per gebruiker en dat kan een aanzienlijk risico met zich meebrengen voor de organisatie en bovendien onnodig beslag leggen op kostbare IT-middelen. Door uit te gaan van de regels per gebruiker en gebruik te maken van beheer op afstand en selfservicefuncties, heeft SMC 5 een nieuwe norm gesteld voor gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Dankzij de nieuwe userinterface en de logische workflows zijn de beveiliging en het onderhoud van mobiele apparaten eenvoudige taken geworden die nauwelijks tijd kosten.”

Over Sophos
Meer dan 100 miljoen gebruikers in 150 landen rekenen op Sophos voor de beste bescherming tegen complexe bedreigingen en dataverlies. Sophos levert security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn. Zo biedt Sophos prijswinnende oplossingen aan voor endpoint security, web security, e-mail security, network security, mobile security, cloud security en encryptie. Deze worden ondersteund door Sophos Labs, een wereldwijd netwerk van threat intelligence centra. Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK).

Gerelateerde berichten...

X