SQS guilds laten branches van elkaar leren

Nu organisaties bijna allemaal transformeren tot IT-bedrijven, is het de hoogste tijd dat branches van elkaar leren. SQS introduceert daarom guilds (of gildes) die nieuwe technologieën omarmen en de best practices uit de ene sector beschikbaar maken voor een andere.

De SQS-guilds richten zich op de meest gangbare technologieën van HP, Microsoft, Tricentis en open source. “We kiezen met opzet voor guilds”, zegt trekker Alexander Rijckaert. “In een guild verenigen consultants zich uit intrinsieke motivatie en met verschillende interesse.

Ze stimuleren de samenwerking en richten zich op het delen van kennis, tooling, practices en code uit verschillende sectoren en binnen verschillende technologieën. De Guilds brengen elkaar verder en verbeteren op die manier onze dienstverlening.”

Klanten profiteren volgens Rijckaert straks optimaal van SQS. “Onze kennis en ervaring is ongeëvenaard in de wereld van kwaliteit. We opereren in 26 landen als onafhankelijke partij.” Belangrijk wapenfeit van de dienstverlening is het door SQS zelf ontwikkelde framework, wat zich al in veel verschillende sectoren heeft bewezen. “In korte tijd zorgen we ervoor dat testprocessen van onze klanten volwassener worden.”

Juist testen wordt steeds belangrijker. Uit internationaal onderzoek van SQS blijkt dat organisaties door klanten worden vertrouwd zolang hun techniek werkt. Gaat er iets mis, dan is het vertrouwen snel weg. “Falende technologie leidt tot schade. Als de website of mobiele app van je bank niet goed werkt, dan overweeg je over te stappen”, zegt senior director Ron Rouhof van SQS

Het spanningsveld tussen vertrouwen en techniek noopt organisaties volgens hem tot voorzichtigheid. “Aan de ene kant omarmen mensen nieuwe technologie en aan de andere kant wantrouwen ze die technologie. Als kwaliteitsbedrijf vervullen we daar een brugfunctie in en onze guilds zijn daarin de volgende stap.”

 

Over SQS Software Quality Systems

SQS is ’s werelds meest toonaangevende specialist op het gebied van softwarekwaliteit. Deze positie vloeit voort uit meer dan 30 jaar succesvolle consultancy. SQS-consultants bieden oplossingen voor alle kwaliteitsaspecten in het hele softwareontwikkelingsproces, op basis van een gestandaardiseerde methodiek, offshore-automatiseringsprocessen en diepgaande domeinkennis in diverse sectoren. Het hoofdkantoor van SQS is gevestigd in Keulen, Duitsland, en de onderneming telt ongeveer 4.600 werknemers. SQS heeft kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Egypte, Finland, Frankrijk, India, Ierland, Maleisië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Zweden, Zwitserland, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft SQS een minderheidsbelang in een bedrijf in Portugal.

 

Gerelateerde berichten...

X