Start-up BlockBrains betreedt markt als dedicated Betty Blocks-partner

Het nieuwe Nederlandse bedrijf BlockBrains is vandaag gestart als dedicated partner van no-code-leverancier Betty Blocks. Oprichters Kay Lankheet en Allard Brand willen met BlockBrains de huidige kloof tussen IT en de business dichten.

Een no-code-platform stelt de business in staat zonder IT-kennis te helpen bij de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties. Hierdoor kunnen organisaties inzichten uit de markt sneller omzetten in flexibele, innovatieve IT-oplossingen. In de toekomst zal code steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en daarom zijn Lankheet en Brand op zoek gegaan naar een platform dat deze visie ondersteunt.

Een match werd gevonden met Betty Blocks, een oer-Hollands bedrijf dat internationaal flink aan de weg timmert met hun frisse kijk op software development. De eerste klant van BlockBrains is Precon Group, waarvoor de organisatie een workflow-applicatie ontwikkelt.

No-code versnelt innovatie
De snelheid waarmee applicaties ontwikkeld worden moet flink omhoog. Daarom ontwikkelt BlockBrains op basis van no-code, samen met de businesskant van organisaties, slimme oplossingen voor processen waarvoor standaardsoftware niet voldoet.

Hiermee richt de organisatie zich op innovatieve bedrijven die op softwaregebied de concurrent voor willen blijven en continu mee willen bewegen met de veranderende markt. Het no-code-platform Betty Blocks automatiseert een groot deel van de taken die bij traditionele applicatie-ontwikkeling veel tijd kosten. Een groot voordeel is dat, door het gebruik van visuele modulatie, mensen zonder ontwikkelkennis ook snappen en zien wat er gebeurt in het ontwikkelproces.

Daarnaast is de gebruikersinterface eenvoudig aan te passen en kan nieuwe functionaliteit ontwikkeld worden in een web-based omgeving. Zo maakt BlockBrains snellere innovatie voor bedrijven mogelijk.

Stap naar ondernemerschap
Kay Lankheet, oprichter van BlockBrains: “Met beiden tien jaar ervaring in de softwareontwikkeling, kijken Allard en ik uit naar het ondernemerschap. Het is vanuit onze kennis en ervaring in de low-code-markt een kleine stap naar het no-code-platform van Betty Blocks.

Naast een uitdagende groeiambitie, is het ons doel om de nummer één Betty Blocks-partner te worden. Dit doen we door volledig in te zetten op excellente oplevering van projecten en langetermijnrelaties met de klant. We kunnen vanuit één team de oplevering van een project van ontwerp tot support oppakken. Wij geloven dat technische kennis van softwareontwikkeling slechts een deel is van het geheel. Het doorvragen waar nodig en onze kritische houding maken dat we niet alleen technisch goede applicaties ontwikkelen, maar ook dat deze naadloos aansluiten bij de behoefte van de gebruiker.”

Tom Oudhuis, VP of Channel Sales bij Betty Blocks: “De duidelijke match en het daaruit voortgekomen partnership tussen Betty Blocks en BlockBrains is gebaseerd op dezelfde visie op softwareontwikkeling. Tegenwoordig is softwareontwikkeling de zaak van iedereen, ongeacht of een bedrijf zich in de techniek bevindt of niet. De behoefte aan software is explosief. BlockBrains geeft bedrijven de mogelijkheid om snel te innoveren en dat is precies waar wij ook voor staan.”

Gerelateerde berichten...

X