T-Systems migreert ThyssenKrupp naar de cloud

T-Systems heeft een grote cloudopdracht getekend. De dochteronderneming van Deutsche Telekom gaat ongeveer 80.000 desktopwerkplekken en 10.000 serversystemen van ThyssenKrupp in 34 landen migreren naar de cloud. Het contract heeft een waarde van enkele honderden miljoenen euro’s met een looptijd van zeven jaar.

Per direct verplaatst T-Systems de IT-processen en dienstverlening van de huidige 700 data rooms en elf computingcentra naar vijf twin-core datacenters. ThyssenKrupp krijgt daardoor rechtstreeks toegang tot alle werkplektoepassingen vanuit de veilige cloud van Deutsche Telekom, waaronder applicaties als Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint en Microsoft Lync. Medewerkers van Thyssenkrupp kunnen zo flexibel en eenvoudig overal ter wereld hun devices gebruiken en veilig data en documenten uitwisselen.

Over ThyssenKrupp
ThyssenKrupp heeft ongeveer 160.000 medewerkers in bijna 80 landen in dienst, die met passie en kennis werken aan het ontwikkelen van duurzame technologieën, producten en diensten. ThyssenKrupp legt zich steeds meer toe op het aanbieden van geïntegreerde productie, logistieke oplossingen en op innovatieve dienstverleningsconcepten. Op deze wijze probeert ThyssenKrupp het portfolio te optimaliseren om zo de langetermijndoelstellingen van de organisatie te kunnen waarborgen. In het boekjaar 2013/2014 genereerde ThyssenKrupp circa 41 miljard euro aan inkomsten. Voor meer informatie, kijk op:  www.thyssenkrupp.com

Over T-Systems

T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 50.000 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2013 genereerde T-Systems circa 9,5 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG

Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 142 miljoen mobiele klanten, ongeveer 31 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 229.000 werknemers. In het boekjaar 2013 realiseerde de Groep 60,1 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2013).

Gerelateerde berichten...

X