Technologische innovaties die het leven een stuk makkelijker maken

Het jaar is al even bezig, maar het is nooit te laat voor een extra steuntje in de rug. Hier lees je hoe de nieuwste technologische producten kunnen bijdragen aan het behalen van jouw doelen voor 2020.

Probeer je bijvoorbeeld meer rekening te houden met het milieu? Of wil je gezonder gaan leven? Reichelt elektronik zet zeven belangrijke hulpmiddelen op een rij die dit een stuk makkelijker maken.

Doe-het-zelf-projecten opstarten
De zachte winter biedt de perfecte kans om thuis reparaties of verbouwingen uit te voeren en je wooncomfort te verhogen. Verlichting wordt in een huis vaak over het hoofd gezien, terwijl het een essentieel onderdeel is om sfeer te creëren.

Door bijvoorbeeld slimme lampen te installeren kun je gemakkelijk verschillende sfeerlichten instellen. Zo heb je gelijk twee vliegen in één klap, want de slimme lampen kunnen de laatste overgebleven halogeenlampen vervangen. Deze zijn namelijk verboden sinds 1 september 2018. Hiermee zet je de eerste stappen op weg naar een smart home.

Met behulp van een bijbehorende app kun je de kleurtemperatuur en helderheid van de lichtbron aanpassen aan het moment en je stemming. Dit kan overal én op elk moment, dus ook lekker vanaf de bank of als je niet thuis bent.

 

Smart Light E27 van V-TAC

Compatibel met Alexa en Google Home
Dimbaar, instelbare kleurtemperatuur

Milieuvriendelijker leven
Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Maar hoe kun je nou écht helpen, zonder dat het ten koste gaat van je vrije tijd?

Uiteraard kun je lampen uitzetten wanneer je niet thuis bent, of elektronische apparaten uitschakelen als je ze niet gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook extra energie besparen met slimme thermostaten. Door thuis op de thermostaat, of in een bijbehorende app, verwarmingsschema’s in te stellen, kun je de verwarming afstemmen op je behoeften én kun je aanzienlijk besparen op je energieverbruik.

 

CC-RT-N-EQ van eqiva

Compatibel met verschillende fabrikanten van radiatorregelaars
Automatische bescherming tegen vorstschade

Print je thuis veel? Dan wil je dat natuurlijk zo milieuvriendelijk mogelijk doen. Sommige fabrikanten hebben navulbare inktcartridges, waarmee je dus veel minder afval produceert. Groot pluspunt: navulbare inkt in grotere verpakkingen is ook nog eens goedkoper dan losse cartridges.

 

Epson EcoTank ET-M1100

Gemakkelijk hervullen van de cartridge, hoogwaardige inkt
Kosteneffectieve, energie-efficiënte werking

Iets nieuws leren
Of het nu gaat om nieuwe talen, creatieve hobby’s of een nieuwe sport – een leven lang leren is belangrijk voor je persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Als je van plan bent om dit jaar de fascinerende wereld van elektronica en IT te betreden, dan is een single-board-computer een goede plek om te beginnen. Hiermee kun je namelijk alle kanten op: van Smart Mirror tot automatische voersystemen voor huisdieren en bediening van je smart home. De populairste single-board-computer is waarschijnlijk de Raspberry Pi. Vooral voor beginners, want er is een enorme online-community die je op weg helpt.

 

Raspberry Bundle

Veelzijdig (voor doe-het-zelf-drones, spelcomputers, smart-hometoepassingen, enz.)
Projecten op verschillende niveaus

Gezonder leven
In alle drukte van het dagelijks leven kan het soms lastig zijn om voldoende aandacht te besteden aan gezonde voeding, ontspanning en sport. Het meten van verschillende gegevens, zoals je hartslag, het aantal stappen per dag en je trainingsduur, kan je hierbij helpen. Door deze gegevens te meten kun je makkelijker gezonde gewoontes aanleren en je vooruitgang op lange termijn zien.

Fitnesswearables maken het meten simpel(er). Afhankelijk van het model meet zo’n gadget ook andere belangrijke gegevens, zoals je slaappatroon. In de app kun je vervolgens alle, over langere tijd, verzamelde gegevens bekijken. Bovendien werken sommige fitnesswearables net zoals een smartwatch, zo zie je op je fitnesswearable meldingen van inkomende gesprekken en berichten verschijnen.

 

Mi Band 2 van Xiaomi

Waterproof
Weergave van tijd, datum, hartslagmeting, stappen, afstand, calorieën, inkomende oproepmelding en tekstmeldingen

Naast sport en gezonde voeding, draagt de binnen-luchtkwaliteit enorm bij aan onze gezondheid. Als de CO2-waarde binnenshuis te hoog is, kan dit op korte termijn leiden tot hoofdpijn en duizeligheid en op lange termijn zelfs tot luchtwegenproblemen.

Ondanks de vervuiling van de buitenlucht door uitlaatgassen, vooral in steden, is de binnenlucht vaak tot vijf keer zo vervuild. Een ruimteluchtmonitor is hierbij van grote waarde, deze kan zowel de CO2-waarde als andere vervuilende stoffen meten én geeft een melding wanneer het tijd is om te ventileren.

 

Airthings WAVE Mini

Meet chemische waarden, temperatuur en luchtvochtigheid voor een optimaal binnenklimaat
Kleurendisplay voor de luchtkwaliteit binnenshuis

Aan de slag
Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met innoveren en heb je de juiste hulpmiddelen op een rij? Dan is er nog maar één tip: stel realistische doelen en geef niet op in geval van tegenslag, maar houd vol en probeer het anders gewoon opnieuw. Soms kan zelfs een goed uitgeruste gereedschapskoffer je een nieuwe motivatieboost geven. Zo ben je altijd klaar voor iets nieuws.

 

MAN 29075-gereedschapskoffer

Inclusief al het benodigde gereedschap voor in huis
Praktische, draagbare koffer

Over reichelt elektronik
reichelt elektronik is een van Europa’s grootste online distributeurs voor elektronica en IT-technologie. Ook voor kleine bestellingen biedt reichelt klanten over de hele wereld een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, optimale voorraad en korte levertijd.

Zowel particuliere als zakelijke klanten vinden in de webshop een breed scala aan bouwelementen, ontwikkelingsboards, single-board-computers, huishoud- en veiligheidstechniek en werkplaatsbenodigdheden. Daarnaast bestaat het assortiment uit elementen voor verlichting en meettechnieken, pc- en netwerktechnieken en stroomvoorziening.

Gerelateerde berichten...

X