Telecombedrijven veranderen met VMware in technologische powerhouses

VMware heeft op Mobile World Congress 2022 producten en samenwerkingen aangekondigd die serviceproviders helpen hun netwerken sneller te moderniseren en met nieuwe services nieuwe verdienmodellen te introduceren. Denk hierbij aan innovaties op het gebied van moderne apps, het RAN en de edge.

“Terwijl telecombedrijven over de hele wereld 5G-netwerken bouwen, creëren ze nieuwe diensten die de manier waarop we werken en leven zullen veranderen”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux bij VMware. “Met de multi-cloudaanpak van VMware kunnen onze klanten zich onderscheiden tijdens deze verschuiving die eens per generatie plaatsvindt. Het helpt hen te innoveren – van de core en het RAN tot de edge en de cloud – en geavanceerde diensten te leveren om hun business vooruit te helpen.”

Lees hier andere VMware aankondigingen

  • Safaricom gebruikt VMware om een Greenfield-netwerk te bouwen in Ethiopië
  • Verizon Business breidt wereldwijde portfolio voor beheerde services verder uit met VMware
  • HCL Technologies en VMware breiden samenwerking uit om 5G- en RAN-implementaties te stroomlijnen
  • VMware SASE gelanceerd door BT als een managed service

Moderne app-transformatie voor telco
Terwijl serviceproviders hun netwerken moderniseren om virtuele en cloud-native netwerkfuncties te gebruiken, kiezen velen voor VMware Telco Cloud Platform als de gemeenschappelijke basis om dit te doen. Het stelt hen in staat om hun activiteiten naar een hoger niveau te tillen.

Millicom werkt samen met VMware om netwerken in silo’s te verenigen en de overgang naar gevirtualiseerde en gecontaineriseerde netwerkfuncties in gang te zetten. Lees de aankondiging op 1 maart voor meer informatie.
Safaricom heeft VMware Telco Cloud Platform gekozen om een greenfield-netwerk uit te bouwen in Ethiopië.

VMware werkt ook samen met andere organisaties om het testen en valideren van oplossingen van derden op het Telco Cloud Platform te stroomlijnen. Dell, Oracle en VMware hebben bijvoorbeeld een gevalideerd ontwerp gemaakt dat een blauwdruk biedt voor het bouwen van een robuuste, schaalbare 5G-kern op standaard infrastructuur. De oplossing verkort de duur van netwerkimplementaties door de tijd te verminderen die nodig is voor het ontwerpen, testen en integreren van componenten van meerdere partners.

RAN-modernisering
Veel serviceproviders zijn bezig met RAN-modernisering, zoals de overgang naar vRAN of Open RAN, of hebben plannen om dat te doen. Daarbij werken ze samen met verschillende RAN-leveranciers om aan specifieke behoeften te voldoen.

VMware werkt met een breed ecosysteem van RAN-leveranciers om de interoperabiliteit van hun oplossingen met VMware Telco Cloud Platform RAN te testen en te valideren, zodat service providers dat niet hoeven te doen. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudig RAN-functies van verschillende leveranciers draaien en beheren op een platform dat is gebouwd en geoptimaliseerd voor het RAN.

Vandaag hebben VMware en HCL, een VMware-partner sinds 2008, aangekondigd dat ze hun samenwerking uitbreiden om geïntegreerde oplossingen te leveren voor serviceproviders over de hele wereld. HCL zal zijn Cloud Smart-portfolio van diensten, aangedreven door VMware-technologie, uitbreiden met ondersteuning voor VMware Telco Cloud – 5G Core en VMware Telco Cloud RAN. Daarnaast zal HCL een speciaal lab opzetten om de implementatie van deze oplossingen over de netwerken van klanten te stroomlijnen.

Programmeerbaarheid van het netwerk
In O-RAN-architecturen host de RAN Intelligent Controller (RIC) apps die nieuwe mogelijkheden bieden, zoals automatisering, netwerkoptimalisatie en service-customization. VMware RIC is nu beschikbaar en host zowel near-realtime applicaties (xApps) als niet-realtime applicaties (rApps) die zijn gebouwd door een groeiend ecosysteem van externe softwareontwikkelaars.

Moderne serviceproviders werken met VMware om VMware RIC te testen en te implementeren in hun netwerk. Vodafone heeft bijvoorbeeld onlangs een proof-of-concept afgerond om een ​​efficiënter spectrumgebruik mogelijk te maken. Ze draaiden een nieuwe app van Cohere Technologies genaamd de Spectrum Multiplier, op VMware RIC, verbonden met een Capgemini 5G RAN. Hierdoor verdubbelde Vodafone de spectrale efficiëntie van 5G en effectief de capaciteit van de celsite, met behulp van Cohere’s xApp-intelligentie.

Programmeerbaarheid van het netwerk reikt verder dan het RAN. Vandaag is aangekondigd dat de gevirtualiseerde routeringsoplossing van Arrcus, Arrcus ACE 2.0, nu interoperabel is met VMware Telco Cloud Platform, waardoor serviceproviders de programmeerbaarheid van hun netwerken kunnen vergroten en deze tot aan de edge kunnen uitbreiden. Op de VMware-stand op Mobile World Congress 2022 demonstreert SoftBank hoe het deze oplossing gebruikt om zijn visie op 5G Mobile User Plane-ondersteuning te realiseren.

Enterprise transitie naar de edge
Enterprise-klanten verplaatsen moderne app-workloads actief naar de edge. Ze zetten in op 5G om deze reis te versnellen en op private 5G als basis. Daarom werkt VMware samen met verschillende partners om private networking-oplossingen te leveren aan serviceproviders die zij op hun beurt kunnen leveren aan enterprise-klanten.

ASOCS, Druid en VMware hebben bijvoorbeeld een gevalideerd ontwerp voor private mobiele netwerken onthuld, waardoor zakelijke klanten kunnen profiteren van veiligere, meer robuuste 5G-connectiviteit aan de edge. ASOCS CYRUS RAN en Druid Raemis Core, die draaien op VMware’s Edge Compute-stack, leveren een Private 5G-oplossing. Lees hier meer over ons gevalideerde ontwerp in samenwerking met ASOCS en Druid.

Daarnaast hebben STL, ASOCS en VMware een 5G enterprise-oplossing geïntroduceerd die een krachtig on-premises, volledig gevirtualiseerd en open RAN biedt. Met STL’s Garuda, een slimme 5G indoor small cell, kan deze oplossing worden gehost naast de IT-infrastructuur van een onderneming op commerciële off-the-shelf (COTS) servers, naadloos aansluitend op de bestaande infrastructuur van een onderneming.

Ten slotte voegen serviceproviders VMware SASE toe aan hun portfolio van beheerde oplossingen om klanten in staat te stellen aan de edge te innoveren.

  • BT zal multinationals VMware SASE aanbieden als een wereldwijde beheerde service, waarbij BT’s uitgebreide netwerkmogelijkheden en diepgaande beveiligingsexpertise worden gecombineerd met VMware-technologie. Lees de aankondiging.
  • MetTel biedt klanten een beheerde SASE-oplossing op basis van VMware SASE.
  • Verizon zal VMware SD-WAN toevoegen aan zijn wereldwijde beheerde SD-WAN-serviceportfolio. Lees Verizon’s aankondiging.

VMware op Mobile World Congress
De multi-cloudoplossingen van VMware zijn te zien op het Mobile World Congress in Hal 3, Stand 3M11. Bekijk de online mediakit voor alle VMware-aankondigingen tijdens de show, evenals on-demand demo’s, klantreferenties, partner-updates en meer.

 

Gerelateerde berichten...

X