Telindus demonstreert ‘Bandwith on Demand’ toepassing voor gedistribueerde datacenters

SDN-gebaseerde technologie maakt dynamisch beheer van bandbreedte mogelijk voor grootzakelijke markt en (cloud) service providers

System integrator Telindus heeft met de Bandwith on Demand (BoD) oplossing op basis van Ciena-, VMWare- en EMC-technologie de wereldwijde primeur. Deze technologie realiseert multi-layer orchestratie van storage-, compute- en netwerkconnecties. Het is al langer mogelijk om cloud-based compute en storage on-demand in te kopen, maar nu kan dat ook met netwerkconnectiviteit. Voortdurende verschuivingen in dataverkeervolumes hoeven niet meer te worden opgevangen door over-geprovisioneerde en handmatig geconfigureerde netwerken. Voor grote backups of andere datapieken, bijvoorbeeld tijdens marketingevents, kan nu eenvoudig extra bandbreedte handmatig of volledig geautomatiseerd worden geactiveerd. Hierdoor zijn contracten op basis van piekbelasting niet meer nodig, waardoor de business performance en kosten in lijn zijn met de vraag. Telindus demonstreert de oplossing in haar inhouse Experience Center en tijdens de Storage Expo op 29 en 30 oktober.

Henk Buurman, Managing Director bij Telindus: “Big data, cloud networking en ad-hoc interne samenwerkingsprojecten nemen alleen maar toe. Dit soort ontwikkelingen zorgt ervoor dat de pieken in WAN-bandbreedte tien tot twintig keer hoger zijn dan voorheen. Om ervoor te zorgen dat dit geen belemmering wordt voor de organisatie, op het gebied van kosten of performance bijvoorbeeld, is het belangrijk om zelf de controle te behouden. Dit realiseren we met Bandbreedte on Demand. Wij zijn er dan ook trots op dat wij als eerste deze innovatieve oplossing aan de markt kunnen laten zien. Voor zowel de grootzakelijke markt als service providers biedt deze oplossing een uitgelezen kans om slim om te gaan met netwerkcapaciteit. Onmisbaar in een tijd waarin cloud-netwerken niet meer weg te denken zijn.”

David Tomalin, CTO EMEA bij Ciena: “Moderne organisaties worden gedreven door informatie, hiervoor gebruikmakend van cloud computing met toegang tot on-demand compute en storage resources. Samen met Telindus demonstreert Ciena de kracht van programmeerbare, Agile netwerken voor on-demand netwerkservices en beschikbaarheid. Hiermee worden de voordelen van de cloud ook beschikbaar voor het netwerk om innovatie te ondersteunen, snel nieuwe diensten te kunnen lanceren en nieuwe omzetmogelijkheden mogelijk te maken. De demonstratie in het Experience Center van Telindus en tijdens de Storage Expo onderstreept ook het sterke en waardevolle partnership tussen onze organisaties. Hiermee garanderen we succes voor zowel de business als de technologie voor onze enterprise klanten.”

Tijdens de Storage Expo is Telindus te vinden op stand nummer A024.

Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL

Gerelateerde berichten...

X