Thales helpt bedrijven met beveiligen cloudgebaseerde SAP-applicaties

Thales maakt bekend dat CipherTrust Tokenization de eerste voor SAP gecertificeerde tokenization-oplossing is waarmee SAP-gebruikers hun gevoelige informatie kunnen beveiligen. Deze oplossing is beschikbaar in SAP Data Custodian en voorziet in gedetailleerde controles op gegevensbescherming en toegangsbeheer. CipherTrust Tokenization stelt organisaties die hun applicaties en workloads in de cloud onderbrengen daarmee in staat om in aanzienlijk kortere tijd aan compliance-eisen te voldoen.

De beschikbaarheid van CipherTrust Tokenization in SAP Data Custodian is het resultaat van een succesvolle lange-termijnsamenwerking tussen Thales en SAP op het gebied van encryptie, tokenization en sleutelbeheer. De tokenization-oplossing in SAP Data Custodian werd door de beide partners ontwikkeld in het Co-innovation Lab van SAP en beveiligt gevoelige informatie op de meest fundamentele niveaus van applicaties. Gebruikers van oplossingen van SAP kunnen hun bedrijfsgegevens beveiligen in ruste in een database, tijdens gebruik en zelfs tijdens de ontwikkelingsfase.

“De lancering van de door de technologie van Thales ondersteunde oplossing SAP Data Custodian Tokenization vloeit voort uit ons streven om de gevoelige data van onze klanten te beschermen terwijl ze naar de publieke cloud overstappen”, zegt Dr. Wasif Gilani, chief product owner SAP Data Custodian bij SAP. “Deze nieuwe oplossing doet een beroep op de sterke punten van SAP en Thales om klanten een uitgebreide en betrouwbare oplossing te bieden voor de bescherming van applicaties waarin gevoelige informatie omgaat.”

Waarborging van strenge beveiligingsrichtlijnen
Bedrijven staan tegenwoordig voor de opgave om gevoelige data zoals persoonlijk herleidbare informatie en kaartgegevens tegen onbevoegde toegang te beveiligen. De wetgeving, en in het bijzonder de uitspraak in de Schrems II-zaak, schrijft voor dat alle Europese bedrijven evaluaties moeten uitvoeren op elke vorm van gegevensoverdracht naar landen buiten de EU om de naleving ervan te waarborgen. De samenwerking tussen Thales en SAP biedt hen de mogelijkheid om de beveiliging per veld in applicaties te definiëren met behulp van templates in de user interface van Data Custodian. Beveiliging op veldniveau beschermt persoonsgegevens voordat ze naar databases worden weggeschreven. Dit vereenvoudigt het beheer van de toegang tot databases en waarborgt naleving van de PII- en PCI-richtlijn.

“Bedrijven beginnen tegenwoordig oog te krijgen voor het belang van een uitgebreide security-oplossing die gevoelige gegevens beschermt tijdens hun volledige levenscyclus”, zegt Todd Moore, vice president Encryption Products bij Thales. “De nieuwe oplossing CipherTrust Tokenization die we samen met onze partners bij SAP hebben ontwikkeld biedt gebruikers gemoedsrust in de wetenschap dat hun data te allen tijde veilig is, tot op het uiterst gedetailleerde veldniveau. We zullen met partners als SAP blijven samenwerken om hecht geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die gegevensbescherming waarborgen voor alle gebruikers van de cloud.”

CipherTrust Tokenization van Thales is per direct verkrijgbaar voor het beveiligen van alle SAP-applicaties die door SAP Data Custodian worden ondersteund.

Gerelateerde berichten...

X