Trend Micro sluit 2021 af met recordomzet

Trend Micro, leider in cybersecurity, presenteert zijn resultaten voor het vierde kwartaal, evenals de jaarresultaten van het fiscale jaar 2021. Het bedrijf rapporteerde de hoogste nettowinst ooit van 9% jaar-op-jaar (YoY) met groei in iedere regio.

Deze resultaten worden toegeschreven aan de digitale transformatie van het bedrijf, waaronder de implementatie van een SaaS-first-model, zijn klantgerichte ontwikkelingsprioriteiten en uniforme cybersecurity platform.

Over het gehele jaar 2021 zag Trend Micro een stijging van 14% YoY van het aantal klanten dat op abonnementsbasis diensten afneemt. Deze ontwikkeling wordt gedreven door nieuwe cloudmogelijkheden en de vraag naar extended detection & respons (XDR).

Daarnaast zag Trend Micro in het vierde kwartaal een groei van 49% in SaaS-beveiligde geïmplementeerde instances tot meer dan 50 miljoen, inclusief bescherming van endpoints, servers, cloud workloads, e-mails en meer. Bovendien steeg de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) op basis van abonnementen met 30%, tot meer dan 550 miljoen dollar. De double-digit-groei in het vierde kwartaal wordt verder toegeschreven aan de vraag naar SaaS-gebaseerde beveiliging die bedrijven nodig hebben om betere en snellere bescherming te bieden tegen dreigingen zoals Log4j.

“We zijn blij de vertrouwde partner te zijn waarop organisaties en overheden vertrouwen om hun risiconiveau als gevolg van cyberdreigingen te beoordelen”, zegt Eva Chen, mede-oprichter en Chief Executive Officer bij Trend Micro. “Het moderne aanvalsoppervlak is dynamisch en zit vol onbekende dreigingen. Het gebruik van gedetailleerde informatie over het aanvalsoppervlak maakt dat organisaties zich met de oplossingen van Trend Micro beter kunnen voorbereiden op een potentiële aanval.”

Erkenning door analisten

  • Trend Micro werd genoemd als ‘leider’ in The Forrester New Wave: Extended Detection and Response (XDR) Providers Q4, 2021.
  • Als wereldwijd leider in cloud security werd het bedrijf erkend als de #1 in workload security marktaandeel door IDC, Worldwide Cloud Workloads Security Market Shares, 2020.
  • Trend Micro Cloud One leverde een return on investment tot wel 188% volgens Forrester. Daarnaast gaf ESG aan dat klanten een kostenbesparing van 63% kunnen realiseren met Trend Micro Vision One.

Leiderschap in Enterprise Platform innovatie:

Trend Micro beveiligde in 2021 dagelijks 2,5 biljoen cloud events en behaalde het marktleiderschap in geografisch verspreide datacenters om te voldoen aan de regionale vereisten op het gebied van gegevenssoevereiniteit.

Uit een in opdracht uitgevoerd onderzoek bleek dat meer dan de helft van alle security operations centers (SOC) wereldwijd wordt overspoeld met beveiligingstools en te veel waarschuwingen. Dit stimuleert de plannen voor consolidatie van leveranciers en het uitbesteden van XDR.

In de loop van het jaar werden nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd om complexiteit aanzienlijk te verminderen en op basis van risico-inzichten betere beveiligingsbeslissingen te nemen.

Het beschermen van het Industrial Internet of Things (IIoT):

Hitachi en Fujitsu ontwikkelden samen met Trend Micro beveiligingsoplossingen voor intelligente auto’s.
Het bedrijf introduceerde verbeterde bescherming voor private 5G en air-gapped industriële controlesystemen, die de beveiligings- en risico-uitdagingen aanpakken die zijn ontdekt door het Zero Day Initiative van Trend Micro.

Expertise in Global Threat Intelligence:

Het jaarlijkse predictions-rapport van Trend Micro Research bood bruikbare inzichten voor overbelaste beveiligingsteams in het komende jaar.
Nieuw onderzoek benadrukte het belang van het veiligstellen van credentials door de opkomst van een bloeiende access-as-a-service-markt die ransomware-aanvallen aanwakkert.

Het Project 2030-rapport en de videoserie van Trend Micro boden een kijkje in de toekomst waarin connectiviteit, data en kunstmatige intelligentie de manier waarop mensen leven, werken en opereren als samenleving veranderen.

De wereld blijven informeren over cybersecurity:

Trend Micro stimuleert cybertalent om de nieuwste bedreigingen aan te pakken via de jaarlijkse Capture the Flag-competitie.
Trend Micro lanceerde een cyberacademie om kinderen online veilig te houden, aangezien de schermtijd van kinderen tijdens de pandemie verdubbelde.

Gerelateerde berichten...

X