Unieke aanpak cyberrisico’s door Zurich Benelux dankzij samenwerking met cyberexpert Northwave.

Het aantal cyber security incidenten neemt steeds toe en ook hun impact wordt steeds groter. Nochtans doet de meerderheid van de bedrijven weinig om zich hier afdoende tegen te wapenen. Meestal beperken beschermende investeringen zich tot de installatie van een firewall of email encryptie.

Voor IT of juridisch advies, terugbetaling van kosten etc. na een aanval, sluiten bedrijven een cyberverzekering. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de behandeling van de aanval nadat de situatie zich voordoet. Goede voorbereiding is echter waardevol om de gevolgen van dergelijke incidenten beter te kunnen beheren en te beheersen en om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen.

Om haar klanten niet alleen na maar ook vóór een incident te begeleiden, heeft Zurich Benelux bij haar #CyberComfort verzekering nu het Response-ability pakket(*). Dit unieke pakket werd mogelijk gemaakt dankzij het partnership van Zurich Benelux met Northwave.

“Met het Response-ability pakket maakt Zurich Benelux voor klanten met een #CyberComfort polis op een pro-actieve, sector-specifieke en gepersonaliseerde manier, dus voor het incident zich voordoet, werk van voorbereiding op mogelijke cyberincidenten”, verduidelijkt Dirk De Nil (CEO Zurich Benelux). Dankzij deze voorbereiding kunnen bepaalde risico’s vermeden worden en de afhandeling van de crisissituatie sneller gebeuren, zodat de financiële, commerciële of operationele impact beperkt kan worden.

“Wij brengen de belangrijkste risico’s in beeld en maken een effectief response plan op. De klant krijgt eveneens crisismanagement opleidingen en een abonnement op Threat Response, een online nieuwsdienst die waarschuwt voor relevante dreigingen”, voegt Steven Dondorp (CEO Northwave) hier aan toe.

Deze samenwerking markeert een belangrijk punt binnen de ambitie van Zurich Insurance Benelux om nieuwe innovatieve verzekeringsoplossingen aan te bieden die beter aansluiten bij de behoefte van de klant. Het nieuwe cyberverzekeringsproduct van Zurich Insurance Benelux is geschikt voor alle soorten bedrijven.

De polis dekt vanzelfsprekend nog altijd de ondersteuning, de tijdige en correcte afhandeling van eventuele schade eisen als er zich een incident voordoet.

(*) het Response-ability pakket is inbegrepen voor polissen met een verzekeringspremie vanaf 2000€. Voor polissen met lagere premie wordt een extra kost aangerekend.

Zurich Benelux is een van de meest gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen binnen de niet-leven verzekeringen voor lokale en internationale bedrijven op de Benelux markt. Zurich heeft ongeveer 150 medewerkers in haar Benelux-kantoren die nauw samenwerken met collega’s in het wereldwijde netwerk. Zurich is sinds 1885 actief in de Benelux en heeft er vestigingen in België en Nederland.

Zurich Insurance Group (Zurich) is een toonaangevende multibrancheverzekeraar die zowel wereldwijd als lokaal actief is. Met ruim 54.000 medewerkers biedt Zurich een uitgebreid aanbod van verzekeringen en diensten voor materiële schade en bedrijfsschade, ongevallen- en levensverzekeringen en -diensten in meer dan 210 landen en regio’s.

De klanten van Zurich zijn zowel particulieren, kleine bedrijven, middelgrote als grote ondernemingen en multinationals. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Zürich, Zwitserland, waar het in 1872 werd opgericht. De holding, Zurich Insurance Group Ltd (ZURN), staat genoteerd op de SIX Swiss Exchange en heeft een American Depositary Receipt (ZURVY)-programma van niveau I, dat onderhands op OTCQX wordt verhandeld.

Gerelateerde berichten...

X