Vastgoedbeleggers verbeteren prognoses met nieuwe Budget & Actuals module

Specialist in financieel-analytische software Reasult heeft de asset management software voor commerciële vastgoedbeleggers en woningcorporaties uitgebreid met de module ‘Budget & Actuals’. De nieuwe module biedt een volledige doorkijk naar verleden, heden en toekomst waardoor prognoses worden verbeterd. Prognose en budget sluiten dankzij deze module volledig op elkaar aan. Bij de ontwikkeling zijn diverse vastgoedprofessionals als Altera, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer betrokken geweest.

In de huidige marktomstandigheden zijn betrouwbare prognoses van groot belang, evenals de mogelijkheid om snel en nauwkeurig te budgetteren. Met deze nieuwe module kunnen budgetten eenvoudig worden opgesteld en geanalyseerd. Tevens ondersteunt de module de vastgoedbelegger gedurende het jaar bij het monitoren van budgetuitputting. Het eventueel bijsturen en aanpassen van het budget wordt volledig ondersteund door middel van analyses en workflow management.

Aart Zandbergen, Managing Director bij Reasult: “Vanuit het veld was er behoefte aan een gestructureerde en geautomatiseerde oplossing voor prognosticeren en budgetteren. a.s.r vastgoed vermogensbeheer en Altera hebben hun portefeuillemanagementsoftware als eerste met deze module uitgebreid. We verwachten dat veel vastgoedbeleggers zullen volgen. Betrouwbare prognoses, zelf gemakkelijk budgetteren, actueel inzicht in liquiditeit, gedetailleerd inzicht in de budgetuitputting en prestaties staat immers bovenaan hun verlanglijstje.”

Meer over de functionaliteiten:
·        Inlezen en invoeren van budgetten. De opbouw en structuur van deze module is dusdanig flexibel dat de mate van detaillering en tijdsperiode volledig instelbaar zijn. Zowel definitieve als concept budgetten kunnen te allen tijde gebruikt worden voor verdere analyses.
·        Analyse budget en realisatie. Om inzicht te krijgen in de uitputting van de budgetten kan met deze functionaliteit  op een overzichtelijk manier het budget, de actuals en de verschillen worden geanalyseerd.
·        Revised budgets. Met deze functionaliteit kunnen bestaande budgetten worden gemonitord en eventueel worden aangepast.
·        Workflow Management. Deze functionaliteit  is een uitbereiding van het standaard workflow management. Het faciliteert het benodigde iteratieve proces tussen de asset en property manager om te komen tot een definitief budget. Het borgt het definitieve budget alsook de mogelijkheid om te komen tot een aangepast (revised) budget.

Download het whitepaper ‘Stand en verstand van sturen op rendement’ via http://www.reasult.com/nl/whitepapers/16/stand-en-verstand-van-sturen-op-rendement.html

 

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X