Veeam: 22% groei in 2020 door toenemende vraag databeveiliging

Veeam Software, de leider in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, presenteert vandaag de resultaten voor het boekjaar 2020. Veeam startte 2020 met het afronden van de overname door Insight Partners, wat op 9 januari 2020 werd aangekondigd, met een waardering van 5 miljard dollar.

Deze aankondiging was het startpunt voor een jaar van substantiële groei en succes in alle marktsegmenten, met als hoogtepunt de overname van Kasten, marktleider op het gebied van Kubernetes Backup en Disaster Recovery (DR), in het vierde kwartaal van 2020.

“Zelfs met de onvoorziene uitdagingen en omstandigheden aan het begin van 2020, bleef Veeam zijn snelle groei vasthouden, wat resulteerde in het tweede opeenvolgende jaar met boekingen van meer dan 1 miljard dollar en een stijging van 22% op jaarbasis in annual recurring revenue (ARR)”, zegt William H. Largent, chairman en CEO bij Veeam.

“Het Veeam EMEA-team richtte zich, in een tijd van veranderende technologische eisen en onzekere economische tijden, vooral op eenvoud en consistentie om de toename van 22 procent in ARR op jaarbasis te kunnen bereiken”, zegt Daniel Fried, General Manager en Senior Vice President, EMEA and Worldwide Channels bij Veeam. “We bleven onze Act II-reis leveren en versnellen door de harten van onze klanten te winnen, onze relatie met partners te verdiepen en succesvol over te stappen op een recurring sales-model.”

In 2020 zorgde Veeam’s visie op de hybride cloud voor voortdurende groei naar tot nu meer dan 400.000 klanten. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is daarbij Veeam’s snelst groeiende product in de laatste twee jaar, met een groei van 73 procent op jaarbasis. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is inmiddels gedownload door meer dan 154.000 organisaties die samen goed zijn voor meer dan 15 miljoen mailboxen.

Versie 5, uitgebracht in december 2020, voegde daarnaast speciaal gebouwde back-up en herstel voor Microsoft Teams toe, waardoor het voor veel gebruikers nog makkelijker werd om Teams-data, waaronder hele groepen, specifieke kanalen en instellingen, snel te vinden en te herstellen. Het beschermen van deze data is belangrijker dan ooit nu het massale thuiswerken het afgelopen jaar heeft geleid tot een enorme toename in Microsoft Teams-adoptie. Er zijn inmiddels 115 miljoen dagelijkse gebruikers, wat een toename van 475 procent is ten opzichte van de 20 miljoen dagelijkse gebruikers van twaalf maanden geleden1.

“De overname van Veeam door Insight Partners eerder dit jaar, heeft ons vuur nog verder aangewakkerd”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam. “Later dat jaar kondigde we de beschikbaarheid van Veeam Availability Suite v10 aan, dat meer dan 150 nieuwe features bevatte en daarmee een nieuwe standaard voor databeveiliging werd. Ondanks de vele uitdagingen waar onze werknemers, klanten en partners dankzij de pandemie mee te maken kregen, bleef Veeam gefocust op hun visie en lanceerde 16 grote releases om te voldoen aan de nieuwe back-up- en beveiligingseisen van onze klanten. Terwijl we onze Act II-reis naar de hybrid cloud en containers voortzetten, omarmen en ontwikkelen we nieuwe technologieën. Ik ben erg enthousiast over de aanstaande aankondiging van versie 11 van ons paradepaardje Veeam Backup & Replication, later dit kwartaal. Deze aankondiging zal Veeam’s toewijding om de databeveiliging van onze klanten te moderniseren verder versterken.”

Klant-, product- en partner-highlights in Q4 en 2020:

Veeam is door Gartner als ‘Leader’ gepositioneerd in het 2020 Magic Quadrant voor Data Center Backup and Recovery Solutions2. Dit is niet alleen de vierde keer dat Gartner Veeam erkent als leider, het is ook de eerste keer dat Veeam de hoogste positionering heeft bereikt wat betreft uitvoerbaarheid. Veeam was daarnaast ook de enige leverancier die hoger gewaardeerd werd in zowel uitvoerbaarheid als de visie-categorieën.

Verder bewijs van het groeitraject van Veeam werd getoond in de meest recente IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 1H’203. Veeam werd daarbij als nummer 1 gerangschikt wat betreft marktaandeel op basis van omzet in EMEA. Daarnaast behaalde Veeam op jaarlijkse basis de snelste omzetgroei.

Veeam kondigde in 2020 16 grote releases aan (inclusief 25+ updates) met honderden nieuwe mogelijkheden, waaronder: Veeam Backup & Replication v10, Veeam ONE v10, Veeam Backup for Nutanix AHV v2, Veeam Service Provider Console v4, Veeam Backup for Microsoft Azure v1, Veeam Availability Orchestrator v3, Veeam Backup for Microsoft Office 365 en Veeam Backup for AWS v3.
Met meer dan 650.000 unieke downloads van Veeam Backup & Replication v10 sinds de release in februari 2020, is het product gemiddeld meer dan één keer per minuut gedownload.

Veeam heeft in 2020 meerdere nieuwe features en verbeteringen gelanceerd die ideaal zijn voor bedrijfsomgevingen, wat geresulteerd heeft in +250 procent groei van grote transacties op jaarbasis.

 

Gerelateerde berichten...

X