Veeam voor vijfde jaar op rij leider in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup

Veeam Software, de leider in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, kondigt aan dat het door Gartner, Inc. is gepositioneerd in het leiderskwadrant van het 2021 Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Solutions. Dit is niet alleen de vijfde keer dat Gartner Veeam erkent als Magic Quadrant leider, maar ook het tweede achtereenvolgende jaar dat Veeam het hoogst is gepositioneerd in ‘ability to execute’. Veeam had de grootste verschuiving naar rechts in het kwadrant voor ‘completeness of vision’ van alle genoemde leveranciers.

“Meer dan ooit verwachten en eisen organisaties moderne dataprotectie die eenvoudig, flexibel, betrouwbaar en krachtig is”, zegt Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam. “Als Magic Quadrant-leider voor het vijfde jaar op rij is Veeam continu bezig met innovatie en executie, en zet het de industriestandaard. Met meer dan 1 miljard dollar aan jaarlijkse boekingen en meer dan 400.000 klanten, blijft Veeam zijn community voorzien van de meest geavanceerde dataprotectie in alle omgevingen – cloud, virtueel, fysiek, SaaS en Kubernetes – en de hoogste niveaus van klantondersteuning.”

Veeam heeft eerder dit jaar Veeam Backup & Replication v11 uitgebracht, de meest geavanceerde oplossing voor dataprotectie voor cloud-, virtuele, fysieke en enterprise-workloads. Met meer dan 200 nieuwe functies en verbeteringen is deze oplossing voor uitgebreid gegevensbeheer krachtig en flexibel genoeg om elke fase van de data-lifecycle te beschermen, terwijl het alle complexiteit aankan van een multicloud-omgeving voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Veeam heeft onlangs 1 miljoen actieve Veeam Backup & Replication-installaties overschreden sinds de introductie dertien jaar geleden.

Het rapport bevat een analyse van 12 leveranciers van enterprise data backup- en hersteloplossingen.

Gerelateerde berichten...

X