Veiligheid één van de belangrijkste verkiezingstopics

Opslag van videobeeldmateriaal steeds efficiënter

Eén van de onderwerpen die nadrukkelijk leeft voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen is veiligheid. Twee derde van de kiezers noemt veiligheid dan ook een van de belangrijkste thema’s van de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd onder ruim 1300 Nederlanders.

De roep om veiligheid binnen gemeenten vertaalt zich niet alleen in de wens om meer blauw op straat, maar is ook zichtbaar in de sterke uitbreiding van cameratoezicht de afgelopen jaren. De toename van cameratoezicht is niet alleen gedreven door de vraag om meer veiligheid, maar ook gestimuleerd door de betere opties die de laatste jaren beschikbaar zijn gekomen om dit beeldmateriaal te kunnen opslaan.

Ontwikkelingen in cameratoezicht
Gemeenten kiezen er steeds vaker voor om camera’s en andere technische hulpmiddelen in te zetten op plaatsen waar handhaving van de openbare orde noodzakelijk is. De wettelijk vastgestelde bewaarperiode van videobeelden is maximaal vier weken. Dankzij de innovaties op het gebied van cameratoezicht wordt het vastgelegde beeld steeds scherper en daarmee betrouwbaarder. Tegenwoordig worden camera’s met meer dan één megapixel aan resolutie dan ook steeds meer de standaard, aangezien deze minstens vier keer de resolutie hebben van ‘standaard-definitie’ camera’s.

Robert Jan Dullaart, Marketing Manager NetApp Benelux: “Steeds vaker wordt er door gemeenten en particulieren gekozen voor netwerk gebaseerde videobewaking, waarbij IP-technologie de voorkeur heeft boven conventionele analoge systemen met een gesloten-circuit. Verder neemt het aantal camera’s hand over hand toe.”

Op IP-netwerk gebaseerde videobewaking kan op twee manieren worden uitgerold. Ofwel camera’s streamen het beeld rechtstreeks naar opname servers, of de camerabeelden worden rechtstreeks opgeslagen op storage. In beide gevallen is de mate van flexibiliteit, schaalbaarheid en snelheid van de data opslag van groot belang.

Geïntegreerde video-bewakingsoplossing
Nu videobewaking steeds professioneler en bedrijfskritischer wordt is het kwaliteitsniveau van de achterliggende infrastructuur ook veel belangrijker geworden. NetApp, leverancier van storage-en data management oplossingen, biedt met haar E-Series platform in combinatie met videobewaking management software (van bijvoorbeeld Bosch, Milestone & Genetec)  een geïntegreerde video-bewakingsoplossing. Belangrijkste voordelen van deze oplossing, die in gebruik is bij verschillende bedrijven en overheidsinstellingen zijn: betrouwbaarheid, beschikbaarheid (99.999) en onderhoudsgemak.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X