Verizon Business en Atos lanceren 5G Edge-oplossing voor Predictive Analytics

Verizon Business en Atos hebben een partnership gesloten om wereldwijd gezamenlijk IoT-oplossingen op basis van private 5G multi-access Edge computing in de markt te zetten. Deze 5G Edge-oplossing stelt bedrijven in staat de manier waarop zij voorspellende analyses verrichten te optimaliseren, hun operationele efficiency te verbeteren, risico’s te beperken en hun inkomsten te vergroten.

Door het bundelen van de expertise van Verizon en Atos wordt het mogelijk bijzondere digitale klantervaringen te creëren door de maximale inzet van 5G-omgevingen aan de randen van hun netwerken. De oplossing van Verizon en Atos biedt een end-to-end IT-architectuur, inclusief hardware, 5G, applicaties en automatisering en ondersteuning door een service desk en kan op een kosteneffectieve en schaalbare wijze worden geïmplementeerd.

Verizon zal het ‘Atos Computer Vision-platform’ in haar private 5G multi-access Edge computing-omgeving integreren als onderdeel van de gemeenschappelijke oplossing, die ook voorziet in gebruiksklare business cases voor verschillende sectoren. Het Atos-platform speelt hierbij een belangrijke rol door de inzet van de laatste toepassingen op het gebied van video analytics op basis van AI om kritische omgevingen snel en goed in kaart te brengen.

Doordat Verizon gebruikmaakt van Atos’ BullSequana Edge-servers kan zij haar aanbod van 5G Edge-dienstverlening uitbreiden, door het ontsluiten van nieuwe business cases, verbeteringen op het gebied van netwerkbeveiliging, connectiviteit en data management.

De gezamenlijke oplossing is gericht op grootschalige, door de cloud en AI aangedreven data analytics om bedrijven te helpen hun efficiency te vergroten. In één van de use cases zal het platform 180 miljard data points per uur analyseren.

Met behulp van dit systeem zijn operators in staat precies te voorspellen waar en wanneer een ‘downtime’ van processen zich kan voordoen, tot zo’n dertig dagen van tevoren. Daarnaast zullen trendanalyses tot grotere operationele efficiency leiden en de kansen op fouten verkleinen. Deze inzichten kunnen afkomstig zijn van een lokaal onderdeel van het systeem en toegepast worden in een internationale omgeving.

“Met deze nieuwe gemeenschappelijke oplossing bieden we onze klanten diepgaande inzichten in hun processen en activiteiten en we zij erg blij dat we hierbij kunnen voortbouwen op ons partnership met Atos. We zullen in de toekomst steeds meer bedrijven ondersteunen met ons 5G-netwerk en dit partnership is een voorbeeld van hoe onze producten en oplossingen een positieve impact hebben op de efficiency en winstgevendheid van organisaties”, vertelt Tami Erwin, CEO van Verizon Business.

“We zijn er trots op dat we onze expertise op het gebied van digitale transformaties in telecom en Edge Computing kunnen combineren met Verizon Business’ zeer betrouwbare high-performance 5G-netwerken om de manier waarop mensen leven en werken ingrijpend te veranderen. Dit partnership illustreert hoe we de 5G-markt gaan transformeren voor het bieden van nieuwe bijzondere klantervaringen, zowel voor bedrijven als consumenten”, aldus Jean-Philippe Poirault, Head of Telecom, Media & Technology van Atos.

De schaalbare oplossing is beschikbaar voor klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder het transport, de industrie, de logistieke sector en de maakindustrie – en laat zien welke impact veilige, multi-access Edge Computing kan hebben op bedrijfsprestaties.

Door dit partnership hebben Atos en Verizon zichzelf gepositioneerd als betrouwbare 5G-partners voor zakelijke klanten in alle sectoren. Door de oplossing krijgen organisaties toegang tot de gedeelde expertise op het gebied van cybersecurity, Edge Computing, kunstmatige intelligentie en machine learning en de toegevoegde waarde die 5G bedrijven te bieden heeft.

Atos is erkend als een wereldwijde leider op het gebied van ‘AI on the Edge’ in ISG’s Provider Lens™ ‘Internet of Things – Solutions & Services’ Quadrant Report 2021. Zij werd als hoogste gerangschikt van alle bedrijven die zijn beoordeeld op basis van hun portfolio en concurrentievermogen. Gartner heeft Atos daarnaast in 2020 uitgeroepen tot een ‘Edge AI Tech Innovator’.

 

Gerelateerde berichten...

X