Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt vandaag de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV). Het eenvoudig te lezen dashboard laat zien welke voertuigen vervangen kunnen worden door EV’s. Ook biedt het grafische data ter ondersteuning van de aanbevelingen. De analyse vindt automatisch plaats, dus er is geen invoer van de klant nodig.

Bedrijven evalueren het potentieel voor duurzamere en kostenbesparende activiteiten van EV’s continu. Verizon Connect breidt daarom, ter ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen, het productportfolio, partnerschappen en functies uit.

“Klanten wereldwijd prijzen de efficiëntie die onze producten voor hun activiteiten oplevert continu. Het aantal vragen over het verkleinen van de CO2-voetadruk neemt de laatste tijd steeds meer toe”, zegt Peter Mitchell, General Manager en Senior Vice President bij Verizon Connect. “Wanneer onze klanten praten, dan luisteren we. De Suitability Tool en de Reveal EV uitbreiding naar Europa, is een voorbeeld van ons antwoord op hun behoeften.”

Verizon Connect breidt na het succes van de Amerikaanse lancering de Reveal EV-mogelijkheden uit naar Europese klanten, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het beheren van EV-activiteiten is eenvoudig voor klanten door de integratie van data over het batterijniveau en de laadstatus van voertuigen. Deze informatie komt rechtstreeks van het fleet managementplatform. Ook nieuwe EV-rapportages en waarschuwingsmogelijkheden versimpelen het managen van de EV-activiteiten voor klanten. Europese klanten kunnen eenvoudig de laadstatus van hun voertuigen controleren en zo bepalen of ze zijn aangesloten en worden opgeladen. Op deze manier houden ze het voertuig klaar wanneer dat nodig is. Bovendien zien klanten direct wat het batterijniveau is, zo weten ze zeker of het voertuig voldoende opgeladen is voor het uitvoeren van de taken.

VZC Suitability Tool
Verizon Connect breidt de Reveal-oplossing uit met een nieuwe EV Suitability tool. Dit biedt bedrijven meer inzicht in hun bedrijfsvoering. De EV Suitability tool laat klanten eenvoudig zien welke voertuigen met een verbrandingsmotor in het wagenpark geschikt zijn om te vervangen door EV’s. De tool controleert of ze voldoen aan de vereisten voor de dagelijkse actieradius van de voertuigen. Ook geeft de tool nieuwe en bestaande Reveal-klanten de verwachte besparing op brandstofkosten en CO2-reducties als ze besluiten over te stappen. Deze kennis zorgt dat klanten met meer zekerheid beslissen om naast de aanschaf van EV’s, ook de bredere impact op hun bedrijfsvoering en het milieu te begrijpen.

Een recente analyse van de data afkomstig van de Electric Vehicle Suitability-tool binnen Verizon Connect Reveal toont aan dat 42% van de voertuigen met een verbrandingsmotor vervangen kan worden door elektrische voertuigen. Het rapport analyseerde de routes van meer dan 90 duizend lichte en middelzware bedrijfsvoertuigen met een verbrandingsmotor (ICE) die meer dan 100 miljoen kilometer aflegden. Voertuigen zijn haalbare kandidaten om te vervangen door duurzamere EV’s wanneer het dagelijks aantal afgelegde kilometers van een ICE-voertuig compatibel is met de gemiddelde actieradius van een EV van 95% of meer.

Klanten van Verizon Connect die EV’s invoerden, bespaarden naar schatting twee miljoen dollar aan totale brandstofkosten en ze verminderden de CO2-uitstoot met ongeveer 9000 ton in 2023. EV-inzichten zijn dus belangrijker dan ooit voor wagenparken en dragen bij aan het vergemakkelijken van de overstap naar elektrische voertuigen.

“We staan aan de voorgrond van de invoering van elektrische voertuigen binnen wagenparken”, zegt Jennifer Coreno, Director of Product Management, Verizon Connect. Verbeteringen, zoals de EV Suitability Tool for Reveal, zorgen voor meer bruikbare inzichten en de mogelijkheid voor fleets om hun toekomstige EV-strategieën te plannen en uit te voeren.”

Integratiepartners
Verizon Connect wil samenwerken met de beste EV-serviceproviders binnen de sector. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een partnerintegratie met Sawatch Labs. Nu introduceert het een nieuwe partnerintegratie met NextEra Mobility, een toonaangevende adviesleverancier op het gebied van elektrificatie. Deze eenrichtingsstrategie haalt data van Verizon Connect Reveal naar de software van NextEra Mobility. Op basis van deze gegevens, stelt NextEra een elektrificatieplan op voor klanten.

NextEra Mobility ondersteunt klanten bij het krijgen van inzicht in alle aspecten van een elektrificatiestrategie voor hun wagenpark. Het aanbod is een aanvulling op de EV Suitability Tool van Verizon Connect. Klanten begrijpen daardoor eerst of een deel van hun fleet een goede kandidaat is voor elektrificatie. Vervolgens werken ze samen met Next Era om een volledige elektrificatiestrategie te ontwikkelen en implementeren. Het werk met NextEra omvat het verkrijgen van een schatte Total Cost of Ownership (TCO) van geschikte EV’s, het identificeren van specifieke EV’s om aan de behoeften van klanten tegemoet te komen en het identificeren van het aantal type laders dat nodig is om aan de dagelijkse energiebehoeften te voldoen.

De nieuwe oplossingen breiden het succes van Verizon Connect op het gebied van productinnovatie uit. Verizon Connect kreeg in 2023 acht industry awards, waaronder een Bronze Stevie Award voor Company of the Year (Bedrijf van het Jaar) in de categorie Transportation (Transport).

 

Gerelateerde berichten...