Verizon onthult op IBC2023 mogelijke impact 5G op media- en entertainmentsector

Verizon Business kondigt vandaag aan dat het bedrijf deelneemt aan IBC2023. Tijdens dit evenement demonstreren ze hoe de geavanceerde connectiviteitsoplossingen de end-to-end levering van content transformeren, waarbij ze kijken naar contentcreatie, -bescherming, -verspreiding en -consumptie.

Scott Lawrence, Senior Vice President Global Solutions bij Verizon Business, verzorgt een fireside chat op de mainstage tijdens de openingsdag op 15 september. Hierbij beantwoordt hij vragen van Mark Smith, de nieuwe bestuursvoorzitter van het IBC-bestuur. De discussie staat in het teken van de steeds belangrijkere rol die 5G inneemt in de wereld van media, entertainment en live uitzendingen van evenementen.

“Verizon Business steunt zowel IBC als IABM, twee prominente organisaties in de media- en entertainmentsector. Dit sluit aan op ons streven om de branche naar een hoger niveau te brengen met innovaties en thought leadership”, zegt Scott Lawrence, Senior Vice President Global Solutions bij Verizon Business. “Ik kijk ernaar uit om het gesprek met Mark te voeren over de nieuwe zakelijke proposities die 5G biedt aan mediaproducenten en exploitanten van evenementlocaties. De creativiteit die deze technologie naar de media- en entertainmentsector brengt doet je versteld staan.”

Andere sprekers zijn ErinRose Widner, Media & Technology Leader en Sanjay Mishra, Associate Fellow Network Design bij Verizon. Widner neemt deel de paneldiscussie “Synthetic Humans”. Mishra verzorgt de presentatie “Recent advances in immersive and volumetric media”.

Verizon Business is niet alleen prominent vertegenwoordigd tijdens IBC2023, maar heeft ook hechte banden met de hoofdsponsor en showrunner van het evenement. Dat is IABM, een wereldwijde beroepsorganisatie voor de omroepsector. IABM stelde recentelijk Josh Arensberg, Chief Technology Officer van de Media & Entertainment-divisie van Verizon aan als haar nieuwe bestuursvoorzitter.

Verizon Business trad recentelijk toe tot het Accelerator Program van IBC als een van zijn ambassadeurs. Dit innovatieproject heeft als doel om aan te tonen dat het mogelijk is om meer omzet en een hogere ROI te realiseren door het personaliseren van de kijkerservaring. Dit is mogelijk door het live streamen van interactieve ervaringen in het kader van kleine en grote evenementen, zoals sportwedstrijden.

Ten slotte haalde de 5G Edge Editor van Verizon Business de shortlist voor de IABM BaM Awards® 2023 in de categorie ‘Create’. Deze oplossing voor videobewerking op afstand behoort daarmee tot de finalisten. De IABM BaM Awards vormen een blijk van erkenning voor uitmuntende innovaties die tastbare voordelen bieden op zowel zakelijk als creatief gebied. Dit zijn de enige werkelijk onafhankelijke technologieprijzen binnen de branche en worden gezien als de gouden standaard voor het belonen van innovatie in de omroep- en mediasector.

Gerelateerde berichten...