Waarom je beter met een spraakrecorder kan opnemen dan met je smartphone

Gloednieuwe spraakrecorders van Philips krijgen een Dragon waardering van zes sterren en uitstekende recensies

Speech Processing Solutions, wereldwijd marktleider in professioneel dicteren lanceerde onlangs zijn nieuwe Philips spraakrecorders.De apparaten zijn speciaal ontworpen om de beste audiokwaliteit te bieden. Of gebruikers nu notities, gesprekken, lezingen, interviews, muziek dan wel  vergaderingen op willen nemen, er is altijd een perfect geschikte Philips Voice Tracerbeschikbaar.

Gemaakt voor opnemen: beter dan alle apps op smartphones

“Smartphones kunnen gewoonweg niet concurreren met apparaten die speciaal ontworpen zijn om audio op te nemen. De twee belangrijkste voordelen zijn geluidskwaliteit en levensduur van de batterij. Superieure microfoons zorgen voor heldere stemmen en een slim algoritme reduceert achtergrondgeluiden tot een absoluut minimum. Terwijl een typische smartphone bovendien in slechts een paar uur uit zichzelf uitgaat, gaat de accu van een Philips Voice Tracer maximaal 50 uur mee”, zegt Dr. Thomas Brauner, CEO van Speech Processing Solutions.

De recorders maken gebruik van een unieke technologie zoals de AutoAdjust+ en AutoZoom+ functies om superieure geluidskwaliteit te bereiken. Vooral in omgevingen waar het geluidsniveau constant verandert of wanneer een spreker verder weg staat, bieden deze functies duidelijke voordelen ten opzichte van elke smartphone die slechts uitgerust is met een eenvoudige microfoon.

Brauner gaat verder: “Een ander sterk voordeel is dat het apparaat altijd klaar staat om op te nemen. De ‘one-touch’ opnamefunctie maakt intuïtieve, blinde bediening mogelijk. Druk gewoon op elk gewenst moment op de rode knop, en het apparaat begint met opnemen. Een smartphone kan nooit deze waarde geven, omdat een gebruiker altijd naar het scherm moet kijken, zijn pincode moet invoeren en een app moet starten. Dit zorgt voor een flinke vertraging en beperkt diens flexibiliteit”.

 

Philips voice recorders ontvangen uitstekende recensies

Een van de toonaangevende technologie vergelijkingssites Audiotranskription.devoerde een test uit, waarbij een smartphone en een aantal spraakrecorders in verschillende situaties werden vergeleken, zoals in een kantooromgeving en in een drukke cafetaria. “Na het doorvoeren van onze testopnames, is ons nummer één apparaat zeer duidelijk,” bericht Audiotranskription.de, en maakt de Philips Voice Tracer meteen zijn duidelijke favoriet. De recensie wijst op de hoge kosten-baten verhouding van het apparaat, evenals  de extreem lange duur van de accu van meer dan 50 uur en de duurzame aluminium behuizing.

 

Philips Voice Tracer werd bekroond met zes sterren Nuance Dragon waardering

Na het succes van vorige Philips dicteerapparaten werd nu de  volledige nieuwe spraakrecorderserie bekroond met een Dragon waardering van zes sterren door de Nuance, de marktleider in spraakherkenning. CEO dr. Thomas Brauner verklaart: “Wij zijn bekroond met de hoogst mogelijke waardering door Nuance, waaruit blijkt dat onze apparaten eersteklasresultaten leveren met betrekking tot  spraakherkenning.”

Kortom, de gloednieuwe Philips Voice Tracers zijn gemaakt voor opnemen. Voor meer informatie gaat u naar: www.dictation.philips.com/voice_recorders

Gerelateerde berichten...

X