Walljar keert recurring revenue uit aan houders van hun NFT’s

Verzamelcollecties van digitale plaatjes of kunstwerken van zogenoemde NFT’s (Non-fungible tokens) zijn afgelopen jaar razend populair geworden. Tijdens het recente streaming event van Business Insider Live: Crypto! discussieerden experts over de waarde van deze markt.

“90% van de huidige NFT’s is onzin: dat heeft nul toegevoegde waarde’, stelde cryptokenner Michaël van der Poppe, CEO van Eight Global. “De echte functie van non-fungible tokens als contractvorm gaat wel waarde toevoegen aan de maatschappij. Maar al die plaatjes moet je zo snel mogelijk weggooien.” Teun Brosens, hoofdeconoom Digital Finance and Regulation bij ING, was het hiermee eens. “Het is nu gewoon heel veel slagroom. En zoals het geïmplementeerd is, heeft het weinig met blockchain en decentrale toepassingen te maken. Al die plaatjes staan op servers bij een paar bedrijven. Als één iemand daar de stekker uittrekt, is het gedaan.”

Hier is de eigenaar van Walljar.com, Edvin Oklopcic, het mee eens:”Kunst is en blijft nog steeds wat de gek ervoor geeft. De een vind het mooi en de ander niet. Stel je hebt een NFT kunstwerk bemachtigd. Wat kan je er vervolgens mee? In principe kan je op jouw rechtermuisknop klikken, het plaatje als bestand bewaren en dan heb je het ook. Een NFT als collectible is iets anders. Platformen als VEVE richten zich op verzamelaars die ook kaartjes, poppen en stripboeken sparen. In plaats van iets in dozen te bewaren en tastbaar te hebben, kan je het nu eenvoudig digitaal houden. Zo blijft het altijd goed en kan je het niet kwijt raken. Ook zijn er steeds meer toepassingen mogelijk van verschillende collectibles in games e.d. Je creëert dan een meerwaarde.

Waarom dan toch NFT’s als kunstwerken uitgeven?
“Wij willen het anders gaan doen dan de rest van de wereld. Wij hebben zelf zo’n 26.000 unieke designs op Walljar.com en verkopen daarnaast nog op een 30-tal market places, verschillende webshops en fysieke winkels over de hele wereld. Wij willen graag aan de houder een beloningssysteem (in de vorm van verkoop-royalties) koppelen. Dit zorgt ervoor dat een houder waar krijgt voor zijn geld. Je creëert in feite een passief inkomen door in bezit te zijn van een Walljar NFT.”

Hoe gaat het in zijn werk?
“Eigenlijk vrij simpel. Via Opensea (Een platform waar je in NFT’s kan handelen) zijn nu zo’n 50-tal designs als NFT van ons te vinden. Dit zullen wij de komende maanden verder uitbreiden. Via het platform kan je een van onze NFT’s aanschaffen. De houder van een Walljar NFT heeft dus eigenlijk het ‘leaserecht’ van de design in handen. Dit design verkopen wij via onze webshop, aangesloten marktplaatsen en andere winkels over de hele wereld.

Zodra er een bestelling bij ons binnen komt (Via welk kanaal dan ook), dan krijgt de houder 10% van de orderwaarde. Dit storten wij netjes op de Wallet (Rekening waar zijn/haar digitale munten op staan) van de houder van de NFT. De houder van de NFT kan zijn design ook weer verkopen aan een ander waarbij het leaserecht bij een ander komt. Die krijgt dan automatisch van ons de vergoeding op zijn of haar Wallet gestort. Ik ga ervan uit dat de waarde van een NFT stijgt, waarbij het handig is als je er snel bij bent.”

Wat hoop je hiermee te bereiken?
“Naast ambassadeurs onder de houders, waarvan wij hopen dat ze ons verder promoten in hun kringen (Ze hebben er ook baat bij als hun gekochte design wordt verkocht) zien wij dit ook als een brug naar een nieuwe doelgroep. Aangezien wij de enige zijn die zo onze houders belonen denk ik dat wij enorm interessant kunnen zijn voor houders van de NFT’s. De extra aandacht van ons merk is natuurlijk mooi meegenomen, en daarnaast hopen wij hiermee een grotere doelgroep te kunnen bereiken.”

Gerelateerde berichten...