Wat doet een incasso bureau voor jou

Kleine of grote bedrijven hebben er vroeg of laat mee te maken. Mensen uit je klantenbestand die verzuimen de rekening te vereffenen of te laat de openstaande factuur aanzuiveren. In dat geval kan je beroep doen op een incassobureau. Huyer incasso zoekt contact met de wanbetaler om een regeling te treffen. Voor een onderneming wordt hierdoor een hele administratieve rompslomp uit handen genomen tegen een betaalbare prijs.

 

Wat doet een incasso bureau nu eigenlijk?

Incassobureau Huyer is de link tussen jouw onderneming en de debiteuren die hun verplichtingen niet willen naleven. Een incassobureau treedt als een soort bemiddelaar op. Bedrijven die zich liever willen toeleggen op hun kernactiviteiten kunnen hun debiteurenbeheer beter laten opvolgen door een extern incassobureau zoals Huyer. Het bureau neemt contact op met de klant om een minnelijke schikking te treffen of een afbetalingsplan te bepreken.

 

Er zijn twee fases in het traject om incasso te innen

  • Minnelijke fase
    Eerst is er de minnelijke fase waarbij de debiteur die in gebreke blijft, wordt aangemaand zijn betaalverplichtingen na te komen zonder bijkomende incassokosten en de wettelijke vastgestelde rente. Het bureau probeert via telefonische gesprekken of schriftelijke vordering de onderlinge onenigheid op te lossen. Als daar geen positief gevolg aan wordt gegeven, volgt er een tweede en eventuele derde brief. Als deze acties geen resultaat opleveren wordt een gerechtelijke vervolging ingeleid. In een minnelijke fase wordt vaak een betalingsplan voorgesteld om gespreid de schulden af te betalen.
  • Juridische fase
    Als een minnelijke fase niet de gewenste afloop bereikt na herhaaldelijke waarschuwingen aan het adres van de debiteur, wordt automatisch een juridische procedure ingezet. Een dagvaarding wordt naar de tegendraadse klant gestuurd om voor de rechter zijn verhaal te komen doen. In die dagvaarding staat altijd de vordering vermeld met het hoe en waarom van deze betwisting tussen beide partijen. Het bedrag van de gerechtskosten wordt meestal in de schoenen geschoven van de wanbetaler. Wanneer de klant na de uitspraak van de rechter nog steeds stijfkoppig niet de schulden aflost, volgt een betaling onder dwang via executie of beslaglegging.

 

 

Gerelateerde berichten...