Wat zijn zit sta bureaus en welke voordelen hebben deze bureaus?

Zit sta bureaus, ook wel bekend als standing desks of een sta-zit bureaus, zijn een soort bureautype dat de gebruiker uitdaagt om het staan en zitten af te wisselen. En dat is positief. Want iedereen weet dat urenlang achter elkaar zitten op een bureaustoel – of laat het een bank, gewone stoel of kruk zijn – niet goed is voor de gezondheid. Een goede balans tijdens zittende werkzaamheden kun je creëren als er sprake is van minimaal een kwart van de tijd staan. De zit sta bureaus zijn ideaal om deze verhouding – 75 procent zitten en 25 procent staan – te bereiken. Maar waarom zou je dit soort bureaus nog meer aanschaffen? Het antwoord is vrij simpel: omdat deze bureausoort legio voordelen heeft. De vijf grootse pluspunten lees je hieronder. Grote kans dat je je door deze pro’s laat overtuigen om voor jouw personeel ook een gezonder bureau aan te schaffen.

 

1. Profijt voor jezelf al werkgever: minder ziekteverzuim

Omdat zit sta bureaus goed zijn voor de gezindheid en ziekte tegengaan, zijn ze een goede investering voor jouw bedrijf. Personeel dat achter dit type bureau werkt, heeft – zo toont onderzoek aan – minder last van fysieke en psychische kwalen en is meer in beweging dan collega’s die achter ene vast bureau zitten. Uiteindelijk is een sta zit bureau dan ook goed om het ziekteverzuim in jouw organisatie terug te dringen.

 

2. Beter voor de rug

Een sta zit bureau blijkt in de praktijk rugklachten bij werknemers te voorkomen. Dit is het eerste specifieke voorbeeld van hoe je met deze bureaus het ziekteverzuim kunt aanpakken. De druk op en verdeling van de belasting op de ruggenwervels wordt met een sta zit bureau aanzienlijk verbeterd.

 

3. Je wordt uitgedaagd om lekker te bewegen

Een bureau waarbij regelmatig staan de norm is, is een goede stimulans voor personeel om een keer en stukje te lopen en zo beter in beweging te blijven. Verder is dit natuurlijk ook goed voor de samenwerking op een afdeling, want medewerkers lopen sneller bij elkaar langs om informatie te delen of elkaar te helpen.

 

4. Meer productie en ideeën

Staan heeft een bewezen positief effect op de werking van onze hersenen. Door het staan ben je actieve en werken de menselijke hersens beter. En dat betekent een grotere productie en een grotere kans op betere ingevingen en ideeën op de werkvloer.

 

5. Keuze is groot

Qua sta zit bureaus is er een grote keuze aan formaten bureaus en modellen. Het bureau dat bij jouw kantoor past, ga je dan ook ongetwijfeld snel vinden!

 

Gerelateerde berichten...

X