WatchGuard introduceert appliance voor IIoT-toepassingen

WatchGuard Technologies kondigt een nieuwe securityappliance aan: de Firebox T35-R. Deze industrieel geharde appliance beschermt in de meest uitdagende omstandigheden tegen malware, indringers en andere bedreigingen. De Firebox T35-R maakt netwerkbeveiliging van topniveau mogelijk op andere locaties dan traditionele kantooromgevingen en datacenters.

De Firebox T35-R biedt een combinatie van een robuuste behuizing, uitmuntende prestaties en een betaalbare prijs. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

Een IP64-gecertificeerde industriële behuizing – De appliance is volledig stof- en spatbestendig en kan worden ingezet bij temperaturen van -40 tot 60 graden Celsius. Dit maakt de Firebox T35-R zeer geschikt voor extreme omstandigheden in niet-traditionele netwerkomgevingen, en zorgt ervoor dat er geen aparte ruimte nodig is.

DC-voeding – De appliance werkt op 12V tot 48V DC-voeding of optioneel via AC-voeding.
Toonaangevende netwerkbeveiliging – De T35-R biedt eenvoudige, betrouwbare en beheervriendelijke site-to-site VPN-connectiviteit.

Ook kunnen beheerders gebruikmaken van geavanceerde securityfunctionaliteit zoals APT Blocker, Threat Detection and Response, DNSWatch, IPS, Gateway AntiVirus en meer, zonder dat dit koste gaat van de netwerksnelheden. De Fireboxes van WatchGuard waren in een test van NSS Labs bestand tegen alle ontwijkingspogingen, samen met slechts één andere vendor.

Vereenvoudigde implementatie – Industriële organisaties en de IT-leveranciers die hen ondersteunen kunnen de T35-R eenvoudig configureren, implementeren en beheren met behulp van RapidDeploy, de gecentraliseerde configuratieoplossing van WatchGuard, en het beheerplatform WatchGuard Cloud.

Gebruikers kunnen de appliances vooraf configureren voor een snelle en niet-technische installatie. Dit scheelt tijd en manuren die anders nodig zouden zijn voor implementaties op afgelegen industriële locaties.

SCADA IPS-handtekeningen – Als onderdeel van de Basic en Total Security Suite van WatchGuard maakt de Firebox T35-R gebruik van SCADA IPS-handtekeningen om organisaties te beschermen tegen bekende bedreigen voor SCADA- en industriële controlesystemen (ICS).

Onveilige IIoT-apparaten
“Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op de enorme aantallen nieuwe en mogelijk onveilige industriële Internet of Things (IIoT)-apparaten”, zegt Brendan Patterson, VP productmanagement bij WatchGuard. “Hierdoor groeit de behoefte aan oplossingen voor netwerkbeveiliging die goed bestand zijn tegen uitdagende omstandigheden.”

“De T35-R is speciaal ontworpen om in deze behoefte te voorzien”, vervolgt Patterson. “Deze appliance biedt dezelfde prestaties en beveiliging van enterpriseniveau als onze conventionele netwerkappliances, maar dan met een verbeterde weerstand tegen extreme temperaturen, vocht en stof. Hierdoor is de T35-R perfect voor bijvoorbeeld de maakindustrie, olie- en gascentrales, nutsbedrijven en landbouwomgevingen.”

 

Gerelateerde berichten...

X