Waterman Onions digitaliseert logistieke werkzaamheden met Zebra Technologies

Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), een innovator in de frontlinie van het bedrijfsleven met oplossingen en partners die een prestatievoorsprong leveren, kondigt vandaag aan dat de wereldwijde uienproducent Waterman Onions BV haar logistieke werkzaamheden heeft gedigitaliseerd om een constante zichtbaarheid te krijgen op haar snelle distributie van 150.000 ton uien per jaar wereldwijd.

Het in Nederland gevestigde Waterman Onions teelt, sorteert en verkoopt uien aan klanten, detailhandelaren, groothandelaren, verwerkingsbedrijven en schilbedrijven, die hen tot de beste ter wereld rekenen. De uien voldoen aan hoge certificeringseisen voor voedselveiligheid en kwaliteitsnormen. Het bedrijf is uitgegroeid van één productiehal met 20 werknemers tot drie hallen met meer dan 100 werknemers.

Waterman Onions werkte met handmatige processen voor het beheer van inkomende ladingen en bestellingen, het valideren van de productkwaliteit en de verdere logistiek. Chauffeurs gebruikten papieren instructies voor het lossen en op drukke dagen moesten meer dan 30 vrachtwagenladingen snel worden uitgepakt. Uien werden machinaal gesorteerd of opgeslagen als “stock field crop”, maar het bedrijf kon niet nauwkeurig nagaan of deze correct werden geleverd. Ook was het papierwerk toegenomen als gevolg van strengere voedselveiligheidsvoorschriften en kwaliteitscontroles.

“We realiseerden ons dat we een wendbare, papierloze en gedigitaliseerde oplossing nodig hadden voor het orderbeheer en de logistieke processen,” aldus Jurrien van den Berg, IT Manager, Waterman Onions. “Om ons merk te beschermen, de veiligheid van de consument te garanderen en een nog hogere klanttevredenheid te bereiken, hadden we inzicht nodig in alle uien en in de hele supply chain.”

Het bedrijf implementeerde een op maat gemaakt magazijnbeheersysteem (Warehouse Management System, WMS) voor opslag en verwerking, maar een WMS is slechts zo goed als de data die het bevat. Waterman Onions had een aanvullende etiketterings- en scanoplossing nodig voor de 11.000 kratten en kooien die gebruikt worden voor het transport en de verwerking van uien in de fabriek. Zebra partner Actemium raadde Zebra’s robuuste mobiele computers op het Android™ platform aan, samen met barcodescanners, tablets, industriële labelprinters en een oplossing voor het beheer van mobiele apparaten die geschikt zijn voor een stoffige omgeving, regelmatig schokken, vallen en langdurig gebruik.

“We hebben onze langetermijnstrategie voor mobiele apparaten gebouwd rondom Android, en het magazijnteam is erg blij met hun nieuwe apparaten: ze vertellen me dat ze intuïtief, robuust en betrouwbaar zijn,” zegt Van den Berg. “De scanner kan vage, bekraste of beschadigde barcodes lezen en dankzij het grotere bereik besparen chauffeurs waardevolle seconden bij het scannen van barcodes rechtstreeks vanuit hun cabine. De printer is robuust en de afdrukkwaliteit zorgt ervoor dat de traceerlabels duidelijk zijn en op de kratten blijven zitten.”

Heftruckcabines zijn elk uitgerust met een docking station waarin een Zebra DS3608-ER ultra-robuuste barcodescanner en XSlate L10-tablet zijn geplaatst, zodat chauffeurs barcodes kunnen scannen, zelfs als deze van slechte kwaliteit zijn, vanaf meer dan 20 meter afstand. Het grotere bereik van de scanners maakt gebruik direct vanaf de vorkheftruck mogelijk, en de gemonteerde tablet betekent dat chauffeurs bestellingen kunnen bekijken en beheren vanuit hun cabinestoelen. Een MC3300 robuuste mobiele Android-computer wordt gebruikt voor voorraadcontroles, terwijl een ZT411 industriële printer, geïnstalleerd bij het inbound dock, barcode-etiketten aanmaakt, die bijdragen aan een nauwkeurige zichtbaarheid tijdens de verschillende fasen van de verwerking.

Een dienstenpakket biedt ondersteuning voor de geplande levenscyclus van het apparaat, inclusief het Zebra Mobility DNA™ pakket van software, hulpmiddelen en apps om Zebra’s mobiele apparaten in te zetten, te beveiligen en te optimaliseren. Bovendien levert LifeGuard™ voor Android security-updates, terwijl Zebra OneCare Essential™ Support en Service zorgt voor vervanging van apparaten op de volgende dag.

“Voorlopers in warehousing zoals Waterman Onions geven zichzelf een concurrentievoordeel met technologische oplossingen voor het digitaliseren en beheren van complexiteit op schaal, waarvan hun frontliniewerkers en klanten profiteren,” zegt Daniel Dombach, Director EMEA Industry Solutions, Zebra Technologies. “Vaak zie ik magazijnbeheerders uit verschillende sectoren hun uitdagingen aangaan met de juiste partners om hun digitale automatiseringstraject te ondersteunen.”

Waterman Onions heeft plannen voor andere onderdelen van haar werkzaamheden om volledige proceszichtbaarheid te bereiken. Nu de nieuwe oplossing enorme hoeveelheden data verzamelt, zal het bedrijf samenwerken met Actemium om kunstmatige intelligentie te gebruiken ter ondersteuning van voortdurende operationele verbeteringen.

BELANGRIJK

Waterman Onions moest zijn werkzaamheden digitaliseren om zichtbaarheid en nauwkeurigheid van de voorraad te verkrijgen, aan de vraag van klanten te voldoen en aan de toegenomen regelgeving te voldoen.
Het bedrijf koos voor een uitgebreide magazijnoplossing van Zebra en Actemium om de 11.000 kratten en kooien die worden gebruikt voor het beheer van 150.000 ton uien per jaar wereldwijd efficiënt te verwerken.

Gerelateerde berichten...

X