WD speelt in op behoefte datacenterbeheerders

Al heel lang wordt dataopslag bekeken vanuit de optiek van grote ondernemingen: de zogenoemde enterprise-scale. Traditionele storage-oplossingen zullen ook in de nabije toekomst nog prima in staat blijken te zijn om in te spelen op de toenemende behoefte aan dataopslag. Harde schijven zijn snel, betrouwbaar, betaalbaar en beschikken over steeds meer opslagcapaciteit. Maar met de opkomst van het internet en de voorkeur voor digitaal zakendoen, veranderen de behoeften. Dienstverleners willen de hele wereld bedienen en stellen veel hogere eisen aan opslag. Enterprise-scale is niet meer voldoende, Web-scale wordt de nieuwe norm. Dit geldt zeker voor bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Microsoft. We verwachten van deze wereldconcerns dat al onze data bij hen in veilige handen is.

Door de recente explosie  aan mobiele en ongestructureerde data zijn de uitdagingen van 2010 niet meer dezelfde als die van 2020. Daardoor zullen dienstverleners, die met het merendeel van de dataopslag worstelen, met andere problemen en prioriteiten worden geconfronteerd dan doorsnee bedrijven. De vraag is niet langer of we alle data kunnen opslaan, maar hoe we dat zo efficiënt mogelijk doen en hoe eenvoudig we kunnen opschalen. Storage-oplossingen moeten tegemoetkomen aan de operationele en TCO-eisen van de dienstverleners, veranderende gebruikspatronen en de behoefte aan schaalbaarheid.

WD’s nieuwe web-scale schijven maken het voor beheerders van datacenters mogelijk om kosten te reduceren, de capaciteit te verhogen en het energieverbruik te halveren. WD heeft de markttrends goed in de gaten gehouden en heeft tijdig geïnvesteerd in de juiste platforms om te kunnen groeien en inspelen op de toenemende eisen van organisaties en dienstverleners.

De onlangs gelanceerde nieuwe WD Re+™ harde schijven bieden een capaciteit tot 6TB. Ze zijn een belangrijke aanwinst voor WD’s totale portfolio van datacenter opslagapparatuur met een hoge opslagcapaciteit. Ze hebben het laagste energieverbruik van alle vergelijkbare high-capacity 3.5 inch harde schijven die momenteel op de markt zijn. Het assortiment zal verder worden uitgebreid door de populaire WD Re™ en WD Se™ datacenter productengroep uit te rusten met 6TB capaciteit. Hiermee krijgt elke klant een storageoplossing die optimaal inspeelt op de data-intensiteit van de specifiek toepassing, het elektriciteitsverbruik en het beschikbare budget.

Over WD

WD, onderdeel van Western Digital, is al jaren innovator en marktleider in de opslagbranche. Als trendsetter in opslagtechnologie produceert het bedrijf betrouwbare, high-performance hard disk drives (hdd) en solid state drives (ssd). Deze schijven worden behalve in de eigen opslagproducten, door OEM’s en systeembouwers toegepast in desktop- en mobiele computers, in bedrijfscomputersystemen, embedded systemen en consumentenelektronica. De toonaangevende opslagproducten en –systemen, netwerkproducten, mediaspelers en softwareoplossingen van WD stellen wereldwijd mensen in staat eenvoudig hun content te bewaren, op te slaan, te beschermen, te delen en te beleven op meerdere apparaten. WD werd in 1970 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Irvine, Californië (VS). Kijk voor meer informatie op de website.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) levert wereldwijd producten en diensten die mensen in staat stellen digitale content te maken, beheren, beleven en behouden. De bedrijven binnen dit concern ontwerpen en vervaardigen opslagapparaten, netwerkapparatuur en mediaspelers van de merken WD, HGST en G-Technology. Op het investeerdersgedeelte van de website van het bedrijf (www.westerndigital.com) is financiële informatie en informatie voor investeerders te vinden.

Gerelateerde berichten...

X