WeSecure biedt oplossing om Windows XP te beschermen

WeSecure, marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging, kondigt aan dat ze een oplossing in de markt zetten voor de bescherming van klanten met Windows XP besturingssystemen.

Hackers maken nu al gebruik van exploit-code om de zwakke plekken van Windows XP uit te buiten. Het meest voor de hand liggende is om XP te vervangen. Echter lopen veel organisaties tegen allerlei limieten aan om te upgraden zoals budgetten, legacy of operationele limitatie. WeSecure biedt nu de mogelijkheid voor het inzetten van een XP bescherming dienst zonder te upgraden.

Gebaseerd op state-of-the-art technologie Deze dienst is gebaseerd op de zeer hoogwaardige firewall platformen van Palo Alto Networks die doorgaans gebruikt worden door enterprise omgevingen. Omdat deze next-generation security technologie zowel op applicatie, netwerk, gebruikers als content niveau werkt, voorkomt het dat malware Windows XP systemen infecteert, zonder dat er direct software upgrades nodig zijn. WeSecure biedt hiermee een goede beveiliging voor netwerk omgevingen waar Windows XP nog actief is. WeSecure maakt er wel attent op dat het een tijdelijke oplossing is voor organisaties die niet direct af kunnen stappen van XP en adviseert om zo spoedig mogelijk over te stappen op een ander platform. De technologie die in deze dienst wordt gebruikt, omvat: ·     Het opzoeken van onbekende exploits middels een zeer geavanceerde cloud-service genaamd WildFire, dat Windows XP actief beschermt via een virtuele sand-box analyse omgeving, zodat met malware besmette bestanden die via het netwerk worden aangeboden, tijdig ontdekt worden. ·     Het blokken van bekende exploits van zwakke plekken middels Intrusion Prevention technologie. ·     Het herkennen van command-and-control communicatie, die door een aanvallers wordt gebruikt om Windows XP systemen te besmetten met malware. ·     Het verhinderen van bekende en onbekende aanvallen op het Windows platform inclusief Windows XP, via de Cyvera TRAPS technologie, waarmee veel aanvallen zijn voorkomen.

Twee XP beveiliging varianten WeSecure heeft twee opties ontwikkeld voor een bescherming van XP machines. Het eerste scenario gaat uit van een zogenaamde inline plaatsing van het security device, waarmee men direct kan ingrijpen als er een exploits voorbij komt die gericht is op XP machines. Het andere scenario is dat het security device in ‘’tap-mode’’ plaatsen. Dit is het minst ingrijpend voor de IT afdeling terwijl men toch kan zien of er op XP gerichte aanvallen voorbij komen.

Gerelateerde berichten...

X