Western Digital start levering 22 TB schijven

Western Digital is gestart met de levering van de nieuwe 22 TB HDD’s voor drie belangrijke segmenten: WD Gold HDD’s voor IT/datacenters; WD Red Pro voor network attached storage (NAS); en WD Purple Pro voor smart video/surveillance. Deze nieuwe schijven hebben verschillende primeurs, waaronder OptiNAND-technologie, energieondersteunde PMR (ePMR), drietrapsactuator (TSA) en HelioSeal om de hoogste oppervlaktedichtheid in de industrie te leveren met 2,2 TB per platter, wat 22 TB CMR HDD’s oplevert.

De nieuwe 22 TB WD Gold CMR HDD met OptiNAND-technologie voor bedrijven biedt gebruikers de mogelijkheid om de TCO te verlagen door meer opslagruimte met dezelfde footprint, of door minder benodigde racks, wat kan helpen om kosten te besparen voor het toevoegen van de racks zelf, netwerk, stroom, koeling, bekabeling, enz. De ArmorCache-technologie met OptiNAND-ondersteuning combineert de prestaties van de schrijfcachemodus met de gegevensbescherming van een uitgeschakelde schrijfcachemodus, zodat gebruikers niet langer hoeven te kiezen hiertussen. De HelioSeal-technologie (voor 12 TB en meer) zorgt voor een laag energieverbruik.

De nieuwe 22 TB WD Red Pro CMR HDD met OptiNAND-technologie is ideaal voor wie veel opslagruimte nodig heeft, of voor wie de maximale capaciteit van zijn bestaande NAS-systeem (Network Attached Storage) heeft bereikt. WD Red Pro HDD’s zijn speciaal ontworpen voor NAS-systemen met maximaal 24 bays, geoptimaliseerd voor omgevingen met meerdere gebruikers en ontworpen om intensieve werkbelastingen in 24×7-omgevingen aan te kunnen. WD Red Pro HDD’s zijn ideaal voor het opslaan, beschermen, archiveren en delen van grote hoeveelheden gegevens met veel gebruikers en kunnen meerdere toepassingen aan die veel gegevens vereisen, zoals het synchroniseren en delen van bestanden, back-up/archivering, multimediabank en private cloud-opslag.

Slimme videobewaking is in opkomst en brengt daarmee hogere opslagvereisten met zich mee. Camera’s met hoge resolutie leggen bijvoorbeeld meerdere video-, beeld- en metadatastromen per camera vast; AI en videoanalyse stellen nieuwe eisen aan de kwantiteit, kwaliteit en retentie van videogegevens; en deep-learning-oplossingen hebben meer video nodig om AI-algoritmen te trainen, terwijl klanten van video-surveillance-as-a-service (VSaaS) speciaal gebouwde opslag nodig hebben om deze gegevens efficiënt op schaal te beheren.

De 22 TB WD Purple Pro CMR HDD met OptiNAND-technologie levert grote capaciteit om op deze trends in te spelen, in een speciaal gebouwde schijf van enterprise-klasse die videoanalyseservers en AI- en deep-learning-systemen ondersteunt. De schijf is voorzien van de exclusieve AllFrame AI-technologie van Western Digital die 32 AI-streams ondersteunt voor deep learning-analyses binnen het systeem en tegelijkertijd helpt om het aantal dropped frames te verminderen.

WD Purple Pro-schijven zijn geoptimaliseerd om tot 64 single-stream HD-camera’s aan te kunnen, evenals veel van de nieuwste slimme camera’s die meerdere streams uitzenden. Het biedt een hoge betrouwbaarheid met een MTBF van maximaal 2,5 miljoen uur 2 voor geavanceerde slimme video-oplossingen die werken in 24/7-omgevingen.

 

Gerelateerde berichten...

X