Woningcorporatie Weller kiest voor totaaloplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa

De Limburgse Woningcorporatie Weller heeft een contract gesloten met cegeka-dsa voor een overstap naar Dynamics Empire. Weller is al sinds 2004 klant van Cegeka en heeft zowel Omega Suite als het in 2012 geïntroduceerde Dynamics Wonen gebruikt. De nieuwe oplossing biedt Weller vele verbeteringen en voordelen, waaronder meer standaardfunctionaliteit, een betere integratie en eenvoudiger gebruik. De eerste concrete stappen op weg naar het nieuwe systeem worden vanaf 1 januari 2015 genomen.

Weller beheert zo’n 10.000 woningen, winkels en garages in stadregio Parkstad Limburg en heeft haar hoofdvestiging in Heerlen. Meer dan 25.000 mensen vinden hun thuis in een woning van Weller. Ongeveer 75 medewerkers van de woningcorporatie zullen de nieuwe oplossing van cegeka-dsa gaan gebruiken.

Weller was al bezig met het implementeren van Dynamics Wonen, waarmee de corporatie haar interne, meerjarige roadmap wilde realiseren. Kernpunten van deze roadmap zijn innovatie van de dienstverlening aan klanten, meer focus op operational excellence en standaardisering van bedrijfsprocessen op basis van best practices. Hiermee wil de woningcorporatie zich conformeren aan de beste processen en tegelijkertijd bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen, zowel wat de kwaliteit betreft als de efficiency. Hoewel de implementatie van Dynamics Wonen bij Weller begin dit jaar inmiddels voor de helft gevorderd was, zag het management van de woningcorporatie voldoende meerwaarde in het nieuwe Dynamics Empire van cegeka-dsa.

“De fusie tussen Cegeka en DSA•VISION en de uitfasering op termijn van Dynamics Wonen leek onze interne roadmap te beïnvloeden. Daarom hebben we in de eerste helft van 2014 intensief onderzoek gedaan naar mogelijkheden om deze roadmap toch te kunnen volgen. Uit dit onderzoek bleek dat een implementatie van Dynamics Empire dit mogelijk zou maken en ook nog binnen de oorspronkelijke planning. Aan de hand van een uitgebreide business-case hebben we aangetoond dat een migratie naar Dynamics Empire zeer kosteneffectief is. Daarnaast maakt Weller hiermee een flinke stap vooruit omdat alle ERP-functionaliteit nu standaard beschikbaar is”, zegt Frank Laux, manager Financiën & ICT bij Weller.

 

Over cegeka-dsa – samen vernieuwen

Cegeka-dsa levert integrale software en services voor een vitale, transparante en efficiënte vastgoedmarkt. Het bedrijf doet dat vanuit de overtuiging dat het mogelijk is organisaties ook in een veranderende omgeving sterker te maken, voor nu en later. Cegeka-dsa verzorgt het gehele traject, van advies en implementatie tot en met beheer en onderhoud. Cegeka-dsa is op 1 januari 2014 ontstaan uit het samengaan van Cegeka Nederland en DSA•VISION.

Gerelateerde berichten...

X