Zeven op de tien IT-managers willen één tablet-OS op de werkvloer

IT-managers vinden het belangrijk dat alle tablets binnen hun organisatie op hetzelfde besturingssysteem draaien. Met die maatregel hopen ze de vele uitdagingen rond het beheer, de beveiliging en support van tablets op de werkvloer beter de baas te zijn. Dat geeft 69% van hen aan in een onderzoek dat het Amerikaanse marktonderzoeksbureau TBR uitvoerde in opdracht van Panasonic Toughbook.

Slechts 18% van de respondenten is tevreden met de security & management-tools op de tablets van hun werknemers. Consumententablets hebben door hun lage aankoopprijs voor een snelle opmars van tablets in het bedrijfsleven gezorgd. Nu werknemers steeds vaker data en documenten raadplegen vanaf een locatie buiten het bedrijfsnetwerk, wordt de beveiliging van de tablets steeds belangrijker. IT-managers hebben daarom behoefte aan een geïntegreerde Mobile Device Management-oplossing (MDM) die voor uitgebreide controle van de apparaten zorgt. Managers willen dat MDM het mogelijk maakt dat uiteindelijk alleen goedgekeurde apps op de tablets draaien, dat software-updates centraal geregeld worden en dat de batterijkwaliteit en het apparaat op afstand gemonitord en beheerd kunnen worden.

 

Doordachte aankoop

“Bedrijven zijn vandaag de dag op zoek naar professionele tablets die goede beveiligingsopties bieden, die eenvoudig integreren met de bedrijfsinfrastructuur en die geavanceerde managementtools ondersteunen”, zegt Lisbeth Lashmana, Regional Marketing Manager Benelux. “Steeds meer bedrijven zijn de ontdekkingsfase, waarin alles mogelijk was, ontgroeid en nemen een meer doordachte beslissing tijdens de aankoop van hun tweede generatie professionele tablets.” De behoefte om met slechts één OS alle IT-hardware  te ondersteunen maakt daar deel van uit.

Meer informatie over de onderzoeksresultaten van TBR over de eisen die bedrijven aan tablets stellen  kunt u hier vinden.

Gerelateerde berichten...

X