Zscaler behaalt CO2-neutrale status

Zscaler, leider in cloudsecurity, kondigt aan dat het een CO2-neutrale status heeft bereikt. Het bedrijf heeft daarnaast een nieuw doel gesteld om netto nul te bereiken in 2025. Zscaler heeft deze mijlpalen bereikt dankzij zijn recente succes om 100% hernieuwbare energie te gebruiken voor zijn wereldwijde kantoren en voor de 150 datacenters die de Zscaler Zero Trust Exchange security cloud draaien. Het nieuwe netto nul-doel en de blijvende ondersteuning voor hernieuwbare energie, zijn een blijk van Zscaler’s toewijding om klimaatverandering zo klein mogelijk te houden en de transitie naar een koolstofarme economie te ondersteunen.

“Terwijl we onze klanten blijven ondersteunen, is het ook belangrijk dat we een positieve impact maken op onze planeet”, zegt Jay Chaudhry, CEO, Chairman en Founder van Zscaler. “Zscaler werkt samen met andere IT-leiders om hun activiteiten te moderniseren door middel van een zero trust-aanpak die de noodzaak voor on-premises beveiligingsapparatuur elimineert. Dit resulteert in minder IT-verspilling en minder energieverbruik.”

Zscaler bereikte zijn CO2-neutrale status in 2022 door een combinatie van hernieuwbare energie credits (REC’s) en CO2-compensatie die gelijk was aan de elektriciteitsconsumptie en koolstofuitstoot. Hierbij werkte het bedrijf samen met derde partijen aan een geverifieerde koolstofinventarisatiemethodologie en aan het kwantificeren van de totale uitstoot.

Zscaler erkent de dringende noodzaak om zijn klimaatimpact te verminderen door het gebruik van hoogwaardige compensaties en is van mening dat verdere reducties noodzakelijk zijn. Het bedrijf streeft ernaar nieuwe manieren te ontwikkelen om netto nul-emissies te bereiken door zijn activiteiten kritisch te evalueren en samen met leveranciers te werken aan verdere vermindering van zijn impact op het milieu.

Door samen te werken met Zscaler verminderen bedrijven van elke omvang ook hun eigen impact op de planeet – door dure legacy-beveiligingsapparatuur af te schalen en beveiligingsservices te verplaatsen naar een efficiëntere zero trust-architectuur. Door zich te committeren aan een netto nul-doel, blijft Zscaler de waarde van zijn klanten vertegenwoordigen.

Gerelateerde berichten...

X