Zscaler en Siemens leveren all-in-one-oplossing

Zscaler, leider in cloud-security, en Siemens, een technologiebedrijf dat zich richt op industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg, leveren een bewezen oplossing die klanten met Operationele Technologie (OT)-infrastructuren helpt hun digitale transformatie-initiatieven veilig te versnellen door Zscaler’s Zero Trust Exchange-platform te combineren met Siemens’ apparaten. Klanten kunnen via Siemens direct Zscaler Remote Access voor OT en Siemens’ flexibele lokale verwerkingsplatform SCALANCE LPE verkrijgen. Deze nieuwe oplossing stelt klanten in staat om hun OT-infrastructuren en de bijbehorende applicaties veilig te beheren, controleren en analyseren vanaf elke werkplek op elke locatie.

In de hybride werkomgevingen van vandaag is de noodzaak voor het automatiseren van fabrieken, verhogen van de productie-output en de inzet van flexibele medewerkers groter dan ooit. Gelijktijdig hebben fabrieken te maken met meer cyberaanvallen die financiële en menselijke verliezen kunnen veroorzaken. Zscaler en Siemens zien dat nieuwe beveiligingsbenaderingen, zoals Zero Trust-access, moeten worden toegevoegd aan traditionele verdedigingsstrategieën om fabrieksmodernisering en digitalisering mogelijk te maken. Fabrieken die Zero Trust access-mogelijkheden gebruiken, kunnen risico’s verlagen terwijl medewerkers op afstand toegang hebben. Hierdoor profiteren ze beter van de voordelen van de technologie die de fabrieksoutput versnelt.

Met de uitbreiding van Zscaler Private Access voor OT krijgen fabrieksmedewerkers, leveranciers en derde partijen op afstand toegang tot fabriekssystemen om veilig onderhoud uit te voeren of systemen te monitoren.

“De Zero Trust-principes zijn enorm relevant voor smart factory-initiatieven”, zegt Herbert Wegmann, General Manager ‘Digital Connectivity and Power’ bij Siemens Digital Industries. “Fabrieken omarmen digitalisering om meer automatisering en intelligentie in hun productieketen te brengen. Maar het brengt ook een nieuwe dimensie van connectiviteit tussen de fysieke locatie en het internet.”

“Ik ben verheugd dat Siemens’ en Zscaler’s gezamenlijke klanten nu een geïntegreerde, veilige aanpak hebben om Zscaler Private Access voor OT-omgevingen direct vanaf Siemens toe te kunnen passen”, zegt Jay Chaudhry, CEO, Chairman en oprichter van Zscaler. “Klanten kunnen hun fabrieken nu sneller digitaliseren door een Zero Trust-laag toe te voegen aan hun OT-infrastructuur. Onze product- en go-to-market-samenwerking helpen ervoor te zorgen dat industriële klanten hun uptime kunnen verbeteren door de risico’s voor toegang van externe werknemers te verminderen. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat klanten zichzelf kunnen beschermen tegen de toenemende cyberdreigingen waarmee ze worden geconfronteerd.”

Belangrijke verbeteringen van de Zscaler en Siemens OT-oplossing voor externe toegang zijn:

  • Veilige toegang op afstand tot fabrieken en machines – CISA rapporteerde recent dat niet-geüpdatete VPN’s risico’s kunnen bevatten. Klanten kunnen nu een Zero Trust-laag toevoegen aan hun traditionele defense-in-depth-strategieën om veiligere toegang op afstand mogelijk te maken.
  • Privileged toegang op afstand voor interne gebruikers en derde partijen – Browser-gebaseerde toegang maakt het voor geautomatiseerde admins mogelijk om commando’s uit te voeren van externe endpoints naar OT-systemen via veilige en volledig geïsoleerde verbindingen, zonder de noodzaak om een agent te installeren op de OT-systemen of welke software dan ook op de endpoints.
  • Naadloze integratie met bestaande OT-netwerken – Docker-gebaseerde app connectors maken het makkelijk om veilige toegang op afstand toe te passen op industrial control systems (ICS) en industriële netwerkcomponenten.
    OT-IT convergentie – Gebruikers kunnen veilig hun OT/IT-wereld samenbrengen door Zscaler Private Access voor IT-OT-access te gebruiken.
  • SaaS service via een gedistribueerde, multi-tenant security exchange – De eerste SaaS-gebaseerde OT-oplossing voor externe toegang wordt ondersteund door Zscaler’s security-cloud die meer dan 150 datacenters wereldwijd omvat. Dit resulteert in hogere schaalbaarheid en stabiele dienstverlening. Gemiddeld leveren zij 200.000 unieke security-updates per dag, stoppen ze 7 miljard dreigingen en garanderen ze de snelste verbindingen tussen gebruikers en assets. Hierdoor kan snellere productie worden ondersteund, ongeacht waar gebruikers zich bevinden.

Gerelateerde berichten...

X