Zscaler introduceert de eerste cloud resilience-mogelijkheden voor SSE

Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigt Zscaler Resilience aan. De nieuwe mogelijkheden van Resilience vergroten de veerkracht van Zscaler’s architectuur en activiteiten, en zorgen dat onderlinge verbindingen tussen gebruikers, apparaten en kritieke cloudgebaseerde applicaties altijd behouden blijven. De SSE-mogelijkheden bouwen voort op 15 jaar SaaS security-innovatie en het beheer van ’s werelds grootste inline cloudbeveiligingsplatform. Ze stellen klanten in staat zich beter voor te bereiden op en snel te herstellen van black swan-incidenten die de bedrijfsvoering anders zouden verstoren of stopzetten.

Catastrofale gebeurtenissen veroorzaakt door nation-state actoren, vandalisme en natuurrampen zijn moeilijk of onmogelijk te voorspellen. Hoewel deze gebeurtenissen niet alledaags zijn, blijft de noodzaak voor meer resilience van de cloud groeien. Versterkt door het feit dat moderne organisaties veel mobiele medewerkers hebben die afhankelijk zijn van veilige toegang tot cloudgebaseerde applicaties, kunnen deze incidenten enorme verstoringen of verlies van gevoelige gegevens veroorzaken en een impact hebben op de omzet en reputatie.

Om organisaties te helpen zich hierop voor te bereiden, maakt Zscaler Resilience gebruik van de geïntegreerde services van het Zscaler Zero Trust Exchange-platform om unieke continuïteitsmogelijkheden te bieden, zodat klanten over de hele wereld hun activiteiten kunnen blijven voortzetten.

Behoud onderlinge verbindingen tussen public en private cloudapplicaties
Zscaler Resilience biedt mogelijkheden die organisaties beschermen tegen black-outs, brownouts en zeldzame black swan-storingen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om automatisch het optimale pad van de gebruiker of van het apparaat naar een applicatie te vinden. Zscaler Resilience biedt de volgende nieuwe mogelijkheden:

Disaster Recovery – Wanneer zich een incident voordoet dat de toegang tot private applicaties achter de Zscaler-cloud beïnvloedt, krijgen IT- en SecOps-teams extra flexibiliteit om de getroffen Zscaler-cloud veilig te omzeilen en verbinding te maken met een Zscaler Private Service Edge die zich binnen het lokale datacenter van de klant of in een public cloud bevindt. Zonder de bedrijfsvoering te verstoren. Vervolgens kan directe internettoegang worden beperkt tot alleen kritieke applicaties met gelokaliseerde contentfiltering die gebruikmaken van Zscaler Client Connector om de continuïteit te waarborgen.
Dynamic Performance-based Selection – Met deze unieke functie kunnen klanten snel herstellen van brownout-scenario’s die prestatieverminderingen tussen gebruikers en applicaties kunnen veroorzaken, door gateways continu te onderzoeken op HTTP-latency. Daarnaast kan het autonoom tunnels tot stand brengen die het optimale pad voor verkeer kiezen.
Door de klant gecontroleerde uitsluiting van datacenters – Hiermee kunnen klanten een tijdelijke uitsluitingsperiode instellen voor datacenters met verbindingsproblemen en automatisch de service hervatten zodra het probleem is opgelost.

Als aanvulling op deze nieuwe mogelijkheden wordt Zscaler Resilience Audit geïntroduceerd. Dit is een nieuwe service die klanten helpt bij het opstellen van continuïteitsplannen door verbeterpunten te identificeren en gaten te dichten voordat verstoringen zich voordoen.

“Naarmate bedrijven gedistribueerder en cloudgerichter zijn geworden, geven leidinggevenden meer prioriteit aan resilience om de continuïteit te waarborgen”, zegt John Grady, Principal Analyst, Cybersecurity, Enterprise Strategy Group (ESG). “Door Zscaler Resilience rechtstreeks te integreren in het Zero Trust Exchange-platform, helpt Zscaler klanten zich voor te bereiden op en snel te herstellen van black-outs, brownouts en black swan-gebeurtenissen die anders de bedrijfsvoering verstoren of stoppen, op een eenvoudige en kosteneffectieve manier.”

Gebouwd op een cloud-native zero trust-architectuur
De Zscaler Zero Trust Exchange heeft het beveiligingsmodel getransformeerd en een bewezen reputatie opgebouwd als betrouwbare en missiekritieke service voor veel van ’s werelds grootste organisaties. Het platform is zeer schaalbaar en verwerkt meer dan 280 miljard inline transacties per dag. Voor IT-leiders is continuïteit van bedrijfskritische services een topprioriteit en met Zscaler Resilience biedt Zscaler zijn klanten een extra waarborg.

“We begrijpen hoe belangrijk Zscaler is voor onze klanten en we maken de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en het onderhoudsgemak van onze producten tot een topprioriteit”, zegt Dhawal Sharma, Vice President, General Manager bij Zscaler. “Zscaler Resilience is het bewijs dat we ons maximaal inzetten om de continuïteit van onze klanten te waarborgen.”

Gerelateerde berichten...